Rozsdagyár

MISERIUM - Tíz év után klippel búcsúzik a hazai prog metal csapat

2019. november 19. - Kovenant

miserium.jpg

Tíz év után elköszön a prog metalos Miserium zenekar a nagyérdeműtől. A miértekről a csapat egyik énekes-gitárosa, Tari Szabolcs nyilatkozott.

A búcsú mindig nehéz, de úgy gondoltuk, hogy ideje meghoznunk ezt a döntést. Ugyan a 2018-as év végén hosszú idő után újra nekiláttunk dolgozni a próbatermünkben, hogy a harmadik és negyedik lemez anyagainak szánt monstrumból felvétel közeli állapotba hozzuk a dalokat, illetve a Wireless II. című akusztikus EP-nk nótáit is véglegesítsük, ám 2019 februárja környékén már látszódott, hogy nagyon komoly időbeosztási problémáink lesznek, és megint nem fogunk tudni megfelelő tempóban, pontosabban semmilyen tempóban sem dolgozni. Erőn felül egy dalt kiválasztottunk és felvettünk a már említett dalcsokorból a szolnoki Denevér stúdióban, ahol minden eddigi anyagunk készült, hogy méltón zárjuk le ezt a bő tízéves pályafutást.

Természetesen láthattok majd bennünket különböző formációkban, illetve törekszünk rá, hogy a zenekar örökségét valamilyen módon továbbörökítsük a jövőben. Köszönettel tartozunk a családjainknak, barátainknak, minden zenésznek és zenekarnak, akikkel valaha együtt játszottunk, a Denevér stúdiós Töfinek és Boros Bélának, Bertók Attilának a fantasztikus szövegekért, Kóródi Tamásnak a nagyszerű borítókért, és persze az összes sajtóorgánumnak, akik mindig segítették a tevékenykedésünket. Külön köszönet a Hammerworld, illetve a Hammer Music Hungary stábjának a munkájukért és támogatásukért, és persze nektek, akik hallgattatok bennünket.

A 100,000 Light-Years című dalt még 2017-ben írtam. Külföldi munkám során nagyon hiányzott a zenekarozás és a profi zenélés, és alapvetően ez inspirálta a nótát. Azóta bekövetkeztek olyan változások az életemben, melyek miatt csak még többet jelent. Azt gondolom, hogy mindenkinek vannak meghatározó emberek az életében, akik ha kisétálnak a képből, hatalmas űrt hagynak maguk után. A dalban úgy fogalmaztam, hogy én vagyok az a szellem, aki százezer fényévről is látja a saját gesztusait, mondatait visszaköszönni a szeretteiben, de természetesen ez fordítva is igaz.

A zenekar búcsúkoncertje december 7-én a Dürer Kertben kerül megrendezésre a Marcello’s Mystical Mind, a Solidity és a Perfect Symmetry társaságában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8915314208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása