Rozsdagyár

TALETELLER - Klippremier: Aurora

2020. június 30. - Kovenant

taleteller.jpg

A magyar szimfonikus metal csapat, a Taleteller debütalbuma 2020 őszén érkezik "The Path" címmel, melyet az "Aurora" című kislemez előz meg. Ma pedig máris meghallgatható ennek címadó tétele a klippel együtt a hajtás után.

A Taleteller ötlete 2010-ben született meg Budapesten Tóth Tibor elméjében. Az ötlet a következő volt: hozzunk létre egy olyan szimfonikus metal bandát, mely kifejezetten egy történetet dolgoz fel albumonként. Miután megosztotta az elképzelését Mészáros Róberttel, úgy döntöttek, hogy megalapítják a Taletellert. Róbert basszusgitárosként, nem sokkal később Róth Miklós dobosként csatlakozott az együtteshez. Sárközy Edina énekesként érkezett, végül pedig Dobos Csaba vállalta a gitáros szerepét. Amikor a zene és a történet elkészült, rögzítették az első demó albumot, melynek a neve "Hope Dies Last" lett.

A felvételek után Róbert és Csaba kilépett a bandából és Tokai Brendon lett a gitáros. 2014. február 14.-én kiadták a "Hope Dies Last" demó albumot. Az első koncertjük 2015. április 18-án volt Budapesten, melyet még számos koncert követett azon a nyáron. Ezután egy nehéz időszak következett. Brendon és Edina úgy döntött, hogy elhagyja a bandát. Ennek ellenére Tibor és Miklós tovább dolgozott azon, hogy életben maradjon a Taleteller. Kitartóan dolgoztak egy új album megírásán.

Amikor Tibor elkezdte megtervezni az új albumot, úgy vélte, hogy sokkal filmzeneszerűbbnek kell lennie, mint a "Hope Dies Last". Ebben Uhljar Mihály sietett a segítségére, aki 2017 júliusában csatlakozott, mint szimfonikus hangszerelő. A segítségével sokkal gyorsabban haladtak a szimfonikus részek írásával. 2018 októberében az új album írása befejeződött és elkezdődtek a stúdió felvételek. Ekkor csatlakozott hozzájuk Csák Annamária énekesként és Horváth Imre gitárosként.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8115974754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása