Rozsdagyár

DELAIN - Gyakorlatilag feloszlik a zenekar

2021. február 15. - Kovenant

delain_3.jpg

A 2002-ben megalakult holland szimfonikus metal csapat, a Delain a mai napon Facebook-oldalán gyakorlatilag bejelentette feloszlását. A brigád a jelen formájában megszűnik létezni, a nevet szólóprojekt formájában Martijn Westerholt billentyűs viszi tovább (az együttes 2016-os lemezéről ITT írtunk kritikát).

A Delain zenekar visszatér a gyökereihez

Már legalább egy éve a csapaton belüli együttműködés nem úgy működött, mint egykoron. Néhányan közülünk már nem volt elégedett a bandán belüli jelenlegi szerepével. Mindannyian nagy erőkkel próbáltunk megoldást találni erre már egy éve, de sajnos erre nem voltunk képesek. 

Végül úgy döntöttünk, hogy szétválunk és a saját elképzeléseinket próbáljuk egyenként megvalósítani. Nagyon szomorú vagyok, hogy a közös munkánk véget ért, de ugyanakkor hálás is vagyok mindazon évekért, amikor együtt tudtunk dolgozni. Együtt végigturnéztuk a világot, karrierünknek voltak csúcs- és mélypontjai, rengeteg sikerben is részünk volt, valamint átéltünk olyan időket is, amikor alkalmazkodnunk és tanulnunk kellett a helyzetből. Mindannyian élveztük, ha találkozhattunk a rajongóinkkal és ha új barátokra tehettünk szert a világban. Szeretnék köszönetet mondani zenekari társaimnak és számukra a jövőben csakis a legjobbakat kívánom. Remélem, hogy mindannyian új zenei kihívásokat fognak találni.  

A fentiek ellenére a Delain név tovább él. A többiek más utat választottak, de én a Delain nevet továbbra is megtartom és a jövőben is írok zenét és a produceri munkát is ellátom, mint ahogy azt eddig is mindig tettem. 2002-ben a Delain zenekart projektként indítottam el és és következő Delain-album ismét projektmunkában fog elkészülni, vendégzenészek és -énekesek közreműködésével. Sok ismert arc fog hozzám majd csatlakozni ezen a zenei utazáson. 

Nem tudom eléggé kifejezni a hálámat nektek, Delain-rajongóknak, akik oly sok éven át támogattatok minket. Elkötelezettségetek a zene és az általatok létrehozott közösség irányába egyszerűen lenyűgöző volt. Bár a jelen helyzet nem ideális (a változás először sosem tűnik annak), de remélem, hogy továbbra is a Delain zenekarral tartotok a zenei utazásunk során. Ez nem a Delain vége: egy fejezet lezárult, de egy új veszi kezdetét. 

Martijn Westerholt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5916428416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása