Rozsdagyár

EPICA - Simone Simons szerint az új albummal szintet lépett a zenekar

2021. február 21. - Jurancsik Eszter

epica_2.jpg

Február 26-án "Omega" címmel jelenteti meg új nagylemezét a holland Epica, csaknem öt évvel utolsó albumuk, a "The Holographic Principle" után. Kedvcsinálóként már hallhattuk az Abyss - Countdown of Singularity, a Freedom - The Wolves Within, a Rivers és az Omegacoustic című szerzeményeket.

Simone Simons, a banda énekesnője most mesélt először a készülő új albumról, amelynek rögzítése tavaly csak némi késéssel kezdődhetett el, hiszen a koronavírus-járvány elszabadulása és a karantén nem kedvezett a felvételeknek. Ráadásul Simone Németországban él, a fiúk pedig több különböző országban, így az utazás egyikük számára sem volt opció.

Minden rendben ment, amíg el nem kezdtük az éneksávok felvételeit. Én Németországban élek, Mark Szicíliában, és a stúdió, ahol a lemezeket felvesszük, Hollandiában van. Találnunk kellett egy alternatív megoldást. Egy közeli stúdióban vettem fel az énekes részeimet, Mark pedig Szicíliában, amikor a járvány kitört.

- kezdte sorait az énekesnő, aki azt is elárulta: eredetileg 2020 szeptemberében akarták kiadni a lemezt, de a járvány miatt először a korong megjelentetését, majd a turnét is el kellett halasztani.

Rengeteg dalt írtunk, mivel több dalszerző is van a csapatban. Ezekből válogattuk ki azokat, amelyeket feltettünk a lemezre. Ráadásul egy bónusz CD is elérhető lesz, amelyre a számok akusztikus verzióját is feltettük. Ilyet nem csináltunk a The Quantum Enigma óta.

A szóban forgó album filozofikus témái köszönnek vissza az "Omegán" is, ezt Mark Jansen alapító-gitáros árulta el korábbi interjúiban. Simone hozzátette: minden egyes lemezfelvételnél a fejlődés vágya hajtja a zenekart.

0531175ec2ba01f844f71a529a58bdce.jpg

Minden kiadott lemez után szeretjük kielemezni, hogy mit tehetünk a további fejlődés érdekében. A "The Holographic Principle" valóban szuperre sikerült. Elképesztő album, remek dalok hallhatók rajta. De úgy éreztük, hogy túlléptük a csúcspontot. Tehát vissza akartunk térni egy kicsit a kezdetekhez. Nem arról van szó, hogy nem szeretjük a "The Holographic Principle"-t! Nagyon büszkék vagyunk erre a lemezünkre. De szeretünk minden tapasztalatunkból tanulni, fejlődni, mint együttes, mint zenészek. És azt hiszem, az "Omega"-val sikerült elérni a tervezett hangzást, és felvettünk néhány népi hangszert is. Határozottan szintet léptünk az új lemezzel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6216434524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása