Rozsdagyár

LACUNA COIL: "Néha nagy árat kell fizetnünk..."

2021. március 04. - Jurancsik Eszter

lacuna-coil-bad-things-1000x515.jpg

Ahogyan korábban megírtuk, február 27-én a Lacuna Coil egy igen különleges akcióban vett részt: L'Ultimo Concerto? (Az utolsó koncert?) elnevezés alatt több, mint 130 olasz zenekarral, előadóval együtt emlékeztek meg a tavaly kezdődött lezárásokról - 2020-ban, ezen a napon zárt be az olaszországi koncerthelyszínek többsége a koronavírus-járvány miatt.

A rajongókat azonban, akik izgatottan várták a show kezdését, néma csend fogadta - a banda tagjai ugyanis némán álltak a milánói Alcatraz klub színpadán.

Ez nem kis felháborodást váltott ki jó néhány rajongóból, amelyre reflektálva Cristina Scabbia, a banda énekesnője elmondta: szó nincs a rajongók hátba támadásáról, tettük egy sztrájkban való részvétel volt, ugyanakkor azt is felfedte: mivel rengeteg újságíró követi a zenekarokat, talán sikerül elérni, hogy az illetékesek végre felismerjék: az embereknek hiányzik az élő zene. Így még a dühös, csalódott kommentek is segítettek abban, hogy hangosabban hallatszódjon a hangjuk.

Tegnap az énekesnő újabb gondolatokat osztott meg a különleges este kapcsán.

Néha nagy árat kell fizetnünk azért, ha ki szeretnénk állni az elveink mellett. És egy nagyon erős üzenetet akartunk közvetíteni. Ezért döntöttünk úgy, hogy részt veszünk ebben a sztrájkban, amely a klubok bezárása ellen szól. Felkértek erre minket, mi pedig elfogadtuk. Tehát ez nem egy, a rajongóink ellen intézett támadás. Ez nem egy eszköz volt arra, hogy szomorúságot, csalódást vagy haragot váltsunk ki az emberekből, semmiképp nem akartuk kijátszani a rajongókat.

- kezdte sorait Cristina, majd így folytatta:

Tehát ez egy tiltakozás volt. A különbség annyi közöttünk és a többi résztvevő együttes, énekes között, hogy minket jobban ismernek Olaszországon kívül is. 

A "koncert" még januárban meg lett hirdetve, de csak olaszul, a csapat pedig nem is nagyon reklámozta a dolgot. Az utolsó koncert? elnevezés pedig onnan jött, hogy a klubok elkezdtek arról posztolni a közösségi médiában, hogy akár örökre bezárhatják a kapukat.

Így zárta gondolatmenetét az énekesnő:

Nehéz most szavakat találni, mert megértem a rajongókat, a reakcióikat. Azonban mára a rajongóktól érkező üzenetek hangneme megváltozott; a kezdeti frusztráció után megértették, hogy ez miért történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2816449706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása