Rozsdagyár

DEVOID - Dalpremier: Just One Bullet

2021. március 25. - Kovenant

devoid.jpg

Megjelent a győri Devoid zenekar első száma a közelgő "Dusk" című második nagylemezéről. A Just One Bullet dalhoz készült egy animációs szöveges videó is. A csapat 2018 ban alakult, túl van számos tagcserén, számtalan helyen koncertezett vidéken és a fővárosban egyaránt, végre stabilizálódott a felállás, és ennek következtében minden bizonnyal még nyár előtt kijön a második nagylemeze.

Waldmann Szilárd énekes a következőket mondta a számról:

Nagyon sok ismerősöm beragad a saját véleménybuborékjába a közösségi média algoritmusai következtében. Olyan emberek fanatizálódnak, akik egykoron még képesek voltak objektíven vitázni, józanul érvelni, a közösségi média sajnos ezt a fajta aspektust teljesen megszüntette és én ezt személyes tragédiaként élem meg. Úgy gondoljuk, hogy a világot csak a kritikus gondolkodás és az egészséges önreflexió viheti előre.

A szám a tavalyi amerikai elnök választáskor íródott és azt a szorongó érzést próbálja megragadni, amikor elképedve látod, hogy milyen lehetőségeid vannak, de leges-legbelül tudod, hogy nincs jó választás. Lehet ignorálni más emberek véleményét a végtelenségig, de tavaly Amerikába kétszer is bekopogott a valóság és mindegyik oldal elképedve nézte, hogy bizony a társadalmi feszültségek már olyan mértékűek, hogy több tízmillió embert érint kontra-pro. Meglátásom szerint a teljes ignorálás és a normális párbeszéd hiánya idézte elő ezt a szomorú helyzetet. A klip lényegében erről szól és  Devoidosan, naturalista módon fejezi ki a történéseket, nem nehéz felismerni a használt szimbólumokat…

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4916479506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása