Rozsdagyár

EPICA - Stream-koncerten gondolkodik a csapat

2021. április 12. - Jurancsik Eszter

bp5fdve-m.jpg

Február 26-ával landolt a boltok polcain az Epica nyolcadik stúdióalbuma, az "Omega", amely igen komoly sikereket könyvelhetett el már a megjelenését követő néhány hétben (lemezkritikánk ITT olvasható). A holland csapat többször elmondta: szerettek volna visszatérni a gyökereikhez, illetve a lemezt még tavaly ősszel szerették volna megjelentetni, azonban a koronavírus-járvány miatt az idei évre kellett tolni.

Most Simone Simons énekesnő mesélt a dalokról, azok írásáról és egyéb érdekességekről. Kiderült: filmek is inspirálják a zenekart.

A The Skeleton Key című dalunk szövegéhez és videoklipjéhez például az Inception című filmből merítettünk ihletet. Ez volt a dal munkacíme is. A Code Of Life emlékeztet az Egyiptom hercege című Disney-filmre, egyébként ez az egyik kedvenc dalom az albumon. Aztán mind Mark, mind én hatalmas Rammstein- és Opeth-rajongók vagyunk, noha ez annyira nem hallható a zenénkben, de az ihlet több oldalról érkezik.

Tehát nemcsak más zenékből inspirálódunk, hanem például a természetből is, a saját érzéseimből, az élethelyzetekből, amelyeket a zenén keresztül szeretnénk közvetíteni, és az ihlet teljesen váratlanul jön. Akár közvetlenül elalvás előtt kapunk egy ragyogó ötletet, vagy éppen amikor a WC-n ülünk, a legkülönösebb időben és a legfurcsább helyeken érezzük ezt.

Kiderült az is: nem lesz több Kingdom Of Heaven-dal.

Itt a vége a Kingdom Of Heaven-sorozatnak. Az Omega a nyolcadik nagylemezünk, és ha a nyolcast az oldalára döntöd, egy végtelen jelet formáz. Szimbolizálja a sok küzdelmet is, amelyeket életünk során megvívunk. Alapvetően ez az utolsó rész, amelyben a tudománynak és a szellemiségnek össze kell fonódnia, hogy megtudd az élet valódi értelmét.

unnamed_3_3.jpg

Az énekesnő azt is felfedte: nem akartak írni a járványról, mégis sok rajongó szerint fellelhetőek utalások az albumon a világot sújtó pandémiára.

Ez a járvány egyfajta "reboot" vagy újjászületés. Egy olyan pillanat, amikor mindannyian kénytelenek vagyunk szembenézni a tényekkel, azzal, hogy mi is történik a világon, és nem csak a saját életünkre és sikerünkre gondolunk.

Tehát a lemez megvan, azonban jelenleg a banda se tud turnézni, 2022-ben esedékesek a koncertek, amelyek több ízben is halasztva lettek.

Kicsit keserédes érzés, hogy kiadtuk az albumot, de nincs turné. Néhány kollégánk már készített néhány csodás élő közvetítést, és mi is vizsgáljuk a lehetőségeket, mert valószínűleg egy ideig mi is csak így tudunk koncertet adni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9916498924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása