Rozsdagyár

TOXIC TWINS PROJECT - Klippremier: Forked Up

2021. május 15. - Felicium

toxic_twins_project_logo.jpg

Idén már-már menetrendszerűen érkezik a Toxic Twins Project legújabb dala. A csapat két állandó tagja Jozzy (TheHellfreaks, Live Life Hard band, Szarka Tamás és Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) és Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo). Az új dal címe Forked Up, melyhez Horváth István Pityesz adta a hangját illetve Budai Béla dobolta fel a groove-okat, míg a többi összetevőt, ahogy a korábbi daloknál is Kozy és Jozzy oldotta meg. Ennek kapcsán mesélt nekünk Jozzy.

A dal alapjait, a szöveget és az énektémát 2016-ban írtam, és Kozy javaslatai alapján nyerte el végső formáját. A dal az emberiség végzetes telhetetlenségéről és önzéséről szól, arról, hogy önmagát és a természetet is semmibe véve hajhássza önző vágyait, de végeredményben minden valószínűség szerint végül saját magát is felemészti majd, ha így folytatja.

Pityesszel a Megközelíthetetlen című dalunkon már dolgoztunk együtt, és úgy gondoltuk, hogy a könyörtelen hangja brutálisan passzolna ezekhez a hardcore-os témákhoz. Béla pedig úgy jött a képbe, hogy a Hellfreaks zenekarban egyébként is együtt zenélünk, imádjuk, ahogyan csépeli a bőröket, ebben a műfajban pedig különösen otthon érzi magát, így hát megkértem, hogy a meglévő dobtémákat turbózza fel a szája íze szerint, és ezt pompásan abszolválta is.  A dalban kivételesen én is hallatom a hangomat a refrénekben. 
A klipről annyit mondanék, hogy a ketrecharcszerű jelenetek ötletét Pityesz vetette fel, amikor nálam járt az énekfelvételek során, látván a trambulint meg a hozzávaló Takács falkát. Ez alapján kezdtem el gondolkodni azon, hogy milyen módon lehetne összerakni a koncepciót úgy, hogy a rendelkezésemre álló eszközállomány, gyerekállomány és pár ötlet elegyéből valami értelmes süljön ki. Számomra mindenképpen kedves végeredmény született, de persze én elfogult vagyok, viszont remélem, hogy másnak is szórakoztató élményt tud nyújtani az elgondolkodtatás mellett. 
A felvételek munkálatai részben Kozynál, részben pedig Jozzynál zajlottak, illetve a keverést és a maszterelést is az utóbbi követte el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3716557356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása