Rozsdagyár

CINDY & BERT - Itt van minden idők legslágfertigebb Black Sabbath-feldolgozása

2021. szeptember 10. - Kovenant

bs-cb_1.jpg

Sok mindent láttunk már a Rozsdagyár történetében, de ez azért kifejezetten vicces: a német házaspár, a Cindy & Bert néven futó slágerduó 1965-ben kezdett együtt énekelni, 1967-ben házasodtak össze és 1974-ben aztán kijutottak az Eurovíziós Dalfesztiválra és sikerszériájuk egészen 1978-ig tartott. Nyolc kislemezük is felkerült a német slágerlistákra, azonban 1971-ben valami egészen elképesztőt sikerült produkálniuk.

Abban az évben a német slágergyárosoknak valami miatt a Black Sabbath 1970-es Paranoid című számára esett a választásuk: hogy aztán a dalnak mi köze van Sir Arthur Conan Doyle A sátán kutyája (The Hound Of The Baskervilles) című, egyébként klasszikus detektívregényéhez, no meg mit keres a videóban a szegény öleb, azt a kutya sem érti.

Külön figyeljük meg a teuton fiatalok '70-es évek eleji, meglehetősen kétségbeesettnek tűnő mozgáskultúráját, illetve arra a kérdésre is keressük a választ, hogy mi történt a playback szinkronba hozásáért felelős szerkesztőkollégával, illetve egyáltalán mi a fenét csinál a felvételen Bert? 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7216685646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása