Rozsdagyár

KÓBOR JÁNOS - Elhunyt az Omega énekese

2021. december 06. - Kovenant

kj_1.jpg

A legendás magyar rockzenekar, az Omega ma délelőtt jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, hogy 78 éves korában elhunyt Kóbor János, az együttes alapító énekese. 

Kóbor János (1943-2021)

Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad.

„Most búcsúzom, jóbarátaim,

Találkozunk még, mondanám,

De már nem hiszem, hogy újra eljövök,

Mert Gammapolis vár reám.”

A Kossuth- és Liszt Ferenc díjas frontember 1962-ben alapította meg az Omega együttest, mely az 1968-ban kiadott első lemezét ("Trombitás Frédi és a rettenetes emberek") követően a '70-es években európai sztárzenekarrá vált jellegzetes progresszív/space rock hangzásuk révén. 

A csapat klasszikus felállása (Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűsök, Molnár György - gitár, Debreczeni Ferenc - dob, Mihály Tamás - basszusgitár) számtalan sikeres nemzetközi turnét és lemezt adott ki, legutolsó, tizenhetedik stúdióalbumuk tavaly jelent meg "Testamentum" címmel.

Fotó: az Omega együttes hivatalos Facebook-oldala 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6816774884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása