Rozsdagyár

VOIVOD - Dalpremier: Paranormalium

2022. január 05. - Kovenant

voivod_1_3.jpg

A kanadai sci-fi őrült progresszív thrash metal csapat, a Voivod 2022. február 11-én a Century Media gondozásában hozza ki "Synchro Anarchy" címmel legújabb soralbumát, melyről most a Paranormalium című tétel szöveges videója nézhető meg a hajtás után (az együttes előző stúdiólemezéről ITT írtunk kritikát).

A paranormalium kifejezést Snake hozta fel, miközben a dalszövegeket írta: ezzel próbálta összekötni a lemezen szereplő különböző koncepciókat egy képzeletbeli részecske révén, melyet paranormaliumnak nevezett el. Az egyedi érzékelésedtől vagy bármely külső vagy belső eseménytől függően az, hogy valaki másnak a realitását látod vagy nem látod, annak részévé válsz-e vagy sem, vagy éppenséggel sok egymástól eltérő valóságdimenzió között ragadsz, ez mind-mind valamilyen módon a paranormaliumon keresztül kapcsolódik egymáshoz. 

Ez az egyik legösszetettebb, legkitekertebb és legsúlyosabb dal a lemezen számtalan különböző hangulattal. A dallam a nótában sokszor vissza-visszatér más-más formában, ahogy a valóság is ugyanabból az anyagból van összegyúrva, de különböző aspektusok szerint. Végül is valóban abban a realitásban élünk, melyről azt gondoljuk, hogy az az egyedüli valódi? 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2216804854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása