Rozsdagyár

ZPZ - Klippremier: Jó éjszakát! 3

2022. június 17. - Kovenant

zpz.jpg

A júniusi HammerWorld magazin egyik extra CD mellékleteként jelent meg a ZPZ zenekar bátor és magabiztos "GRRRHHHOOO!!!" címet viselő harmadik nagylemeze. A „köcsögmetált” feltaláló és művelő, valamint a trash & roll műfajban brillírozó ötös ezúttal kereken tíz szerzeményt rögzített az új anyaghoz, melyről most a Jó éjszakát! 3 című tétel kapott klipet.

2010-ben alakultunk ZPZ néven köcsögmetál stílusban: kárómintás pulcsikban nyálgombócoknak öltözve, magunkat óvodai jeleinkkel jelölve, cinikus és vicces szövegekkel és nyers riffekkel erősen odavertünk a meglepett koncertlátogatóknak vagy rádióhallgatóknak. Zenei világunk az ütős, de dallamos metalból, a korai Bay Area thrash-ből, a kompromisszum nélküli rock & rollból és a HC nyerseségéből táplálkozott (legnagyobb kedvenceink a Bay Area thrash bandák, System Of A Down, Faith No More, Airbourne, HC-ikonok).

2013-ban saját kiadásban megjelentettük a „Köcsögmetál” névre keresztelt albumunkat, amelyen több - a repertoárban ma is ott található - köcsögmetál himnusz szerepelt (Saturdayplace, Zahlen, Funky). A lemez fogadtatása nagyon pozitív lett, a +18-as szövegek ellenére a média egy része is felkapta a zenekart, így egyre több helyre eljutottunk, egy rajongói mag is kialakult a zenekar körül. 2018-ban elkészült „Vasnéni” című második albumunk, amely a Metal.hu kiadásában jelent meg. Ez az anyag korábbihoz képest jóval erőteljesebb és masszívabb lett, több hízelgő kritika jelent meg jelentősebb portálokon, a lemezt több fesztiválon és koncertszínpadon be tudtuk mutatni.

A mindenkit érintő leállás alatt megszületett a mesterterv, hogy a rendelkezésre álló időben lépjünk szintet és készítsünk egy minden korábbinál erősebb, ugyanakkor viccesebb anyagot, ahol zeneileg és hangzásban is megpróbálunk előbbre lépni, miközben szövegvilágban visszatérünk az első időszakunk nagyon vicces témaválasztásaihoz. 2020-ban rögzítettük a zenei alapokat, 2021-ben az énektémákat, 2022. május végén a H-Music kiadásában megjelent harmadik lemezünk "GRRRHHHOOO!!!" címmel.

Nagyon úgy néz ki, hogy az eredmény minden várakozást felül fog múlni, mivel egy brutális, de nagyon vicces thrash & roll lemezzel próbáltunk előrukkolni. Külön érdekesség, hogy hangulatban több nótánál is szerettünk volna valamit visszahozni abból az életérzésből, ami a 80-as évek rockerléte jelentett. A köcsögmetált felpörgetve innentől minden vicc, beszólás, nyalakodás, keménykedés életbevágóan komolytalan. A lényeg, hogy a megálmodott világunkban a karunk izmos, az agyunk éles, a farkunk kemény! Vagy a karunk kemény, az agyunk izmos és a farkunk éles? Majd eldől egy velőtrázó GRRRHHHOOO!!! kíséretében.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7717860621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása