Rozsdagyár

SABATON - Mozifilmet készít a svéd csatametal banda legutóbbi albumából

2022. szeptember 19. - Kovenant

sabaton2022_2.jpg

Hatalmas fába vágta a fejszéjét a svéd power metal zenekar, a Sabaton. Idén megjelent "The War To End All Wars" című korongjuk első világháborús témájára építve egész estés mozifilmet forgatnak, mely számítógépes animációból és élőszereplős jelentekből fog állni és melyet jövőre terveznek bemutatni.

Az együttes az elmúlt két évben ezen a projekten dolgozott, mely az eddigi legnagyobb vállalkozásuk. Egyfajta akció musical lesz a dologból, ugyanis a moziban nagy hangsúlyt fektetnek tavalyi tizedik stúdióalbumuk dalaira is. Reményeik szerint a nézők jobban meg fogják érteni, hogy miről szólnak ezek a szerzemények és egyúttal részt vehetnek ebben a zenei és történelmi kalandban. A munkát a Yarnhub Animációs Stúdió végezte, mely már a The Red Baron című dalra készült klipet is készítette korábban. 

A "The War To End All Wars" egybefüggő, gondolatébresztő és érzelemmel teli film, a történetmesélésre kihegyezve. A zenekar tagjai is szerepelnek benne, színészként és animált karakterként is: a mozi mögött álló csapat rengeteg kutatást végzett és óriási munkát fektetett abba, hogy a megtörtént eseményeket a lehető legnagyobb pontossággal ábrázolja. A Sabaton mindig is arról álmodott, hogy egyszerre hoz létre szórakoztató és oktatási célú műveket, és az elmúlt két év kemény munkájával ezt sikerült is megvalósítaniuk. 

Eddig a hivatalos kiadós és zenekari közlemény. Nekünk azonban erős kétségeink vannak, főleg a beharangozó előzetes igencsak mérsékelt technikai színvonalú képeit látva. Valószínűleg a csatajelenetek a Total War számítógépes játéksorozat jó néhány évvel ezelőtti motorjára épülnek és fogalmunk sincs, hogy hányan lesznek kíváncsiak ezekre az animációkra másfél-két órán keresztül.

Emlékezzünk vissza a finn Nightwish óriásit perecelő Imaginaerum című rettenetére, mely a 3,7 millió dolláros költségből mindösszesen 190 ezer dollárt hozott vissza, ráadásul a zenekar szinte teljes háttérforrását felemésztette. Reméljük, a svédek jobban teljesítenek majd, de valahogy nekünk a This Is Spinal Tap című film Stonehenge-jelenete jutott az eszünkbe ...

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4117935088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása