Rozsdagyár

STABBED - Klippremier: Other Way

2022. október 01. - Kovenant

stabbed_2022.png

Két és fél évvel a legutóbbi "Never Here" EP után új számmal jelentkezik a groove metalos Stabbed zenekar. A klippel együtt érkező Other Way egyben a banda első olyan megjelenése, melyet már az új frontemberük, Gabó Ádám énekelt fel, aki a Cadaveres és Hybrid soraiból lehet ismerős sokaknak.

Talán egy buddhista mondás volt, hogy az élet a halálra való felkészülés? Ha így van, akkor a jelenlegi társadalmunk mindent megtesz, hogy meneküljünk ettől a leckétől. Ennek következménye pedig nem csak az a felsőbbrendű illúzió, hogy örökké élünk, örökké fiatalok maradunk, mindig mi leszünk a föld urai, hanem hogy képtelenek vagyunk az elengedésre. Az élet leghétköznapibb szintjein is, mindenki bele van ragadva a munkába amit utál, vagy a párkapcsolatba ahol nem lehet önmaga, élvezetek hajszolásába, képzelt ellenségek elleni lázadásba.

Az Other Way az elengedés küzdelmességéről szól. Egy lassú folyamatról, ahol újra és újra ellenállásokba ütközünk belsőleg és a külvilág részéről is. Minden elengedés egy kis halál, ami gyásszal, munkával jár, mielőtt az ember megláthatja a fényt az alagút végén. Legyen ez a személyiség már egy meghaladt részének elengedése, miközben a család, barátok még a régi mintáinkat várja el. Vagy egy emberi kapcsolat halála, ahol az emlékek tovább éltetik bennünk azt ami már nincs jelen, ami már nem a valóság része. A felhőtlen gyerekkor vagy a meg nem élt lehetőségek elengedése. És persze benne van a végső elengedés, az élet halandóságával való szembenézés súlya is (Márk).

Az Other Way zenei része már tavaly augusztusban elkészült, azóta várta a fiókban az utolsó csiszolásokat. A dalszerkezetet ezúttal sem akartuk megbonyolítani olyan világi dolgokkal, mint például az énekelhető refrén, cserébe létrejött egy olyan fúzió amelyben elfér akár négy-öt zenekarnyi hatás is. Az enyhén kaotikus első verziómon a rendesen megírt dob és Ádi énekstílusa sokat javított, egyértelműen vele érződik eddig legteljesebbnek a zenekar. Az új dalokat már kifejezetten az ő stílusát, hangját figyelembe véve írtam.

A dobokat a Pinewood Stúdióban vettük fel Budapesten, aztán ismét Vári Gábor kezei közé került az anyag a Miracle Soundban, az énekfelvétel, keverés és a masztering is vele készült. A videót a No Total Films készítette, és mindannyiunk döbbenetére tényleg nincs totál felvétel a klipben.

A már említett fiókban jelenleg vár egy albumnyi instru, nagyon reméljük hogy minél hamarabb sikerül kidolgozni és felvenni őket. Sok dal kidobásra, vagyis szebben szólva B oldalra került, az a cél hogy egy töltelékdal mentes igazi nagylemez készüljön el (Attila).

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3117944650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása