Rozsdagyár

PANTERA - 2023. május 30-án koncert a Barba Negrában

2022. november 22. - Kovenant

panterareunion.jpg

Idén nyáron robbant a bomba, miszerint az ikonikus amerikai thrash/groove metal csapat, a Pantera ma is élő két tagja, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros bejelentette, hogy jövőre észak-amerikai, illetve európai turnéra indulnak egyfajta újjáalakulós tiszteletadás keretében. Ma pedig már hivatalossá vált, hogy 2023. május 30-án a Barba Negrában lépnek fel.

A Pantera 2003 novemberében oszlott fel hivatalosan, amikor az alapítók, az Abbott-testvérpár (Dimebag Darrell gitáros és Vinnie Paul dobos) bejelentették az együttes megszűnését. Akkorra már a tagok között óriási volt a feszültség, a 2000-ben kiadott "Reinventing The Steel" album fogadtatása is vegyes volt, illetve mind a négy zenész különböző formációkban és projektekben szerepelt. 

Kétségtelen, hogy nem került sor búcsúturnéra és meglehetősen keserű szájízzel váltak el egymástól a tagok, így a rajongók sem zárhatták le magukban igazából a zenekar történetét. A visszatérés azonban 2004 decemberében vált végleg lehetetlenné: Dimebag Darrellt egy őrült rajongó egy klubkoncerten a színpadon lőtte le, végképp a fantázia birodalmába száműzve bármiféle újjáalakulást, 2018 júniusában pedig testvére, Vinnie Paul dobos is elhunyt szívbetegségben.

Zakk Wylde (Ozzy, Black Label Society), illetve Charlie Benante (Anthrax, S.O.D.) fogja pótolni a koncerteken az Abbott-testvérpárt: kétségtelen, hogy mindketten a műfaj legjobb zenészei közé tartoznak, így számos zenészkollégájuk fejezte ki támogatását az elmúlt időszakban az újjáalakulás kapcsán. Benante hivatalos Facebook-oldalán pedig már az egyelőre a frontember nélküli próbákról is közzétett néhány képet.

pantera1.jpg

pantera2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7717984866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.11.22. 14:06:41

Jó kis Tribute zenekar lesz.
süti beállítások módosítása