Rozsdagyár

ICENAP - Dalpremier: California Poppy

2022. november 23. - Kovenant

icenap2022a.jpg

A hazai nu metal brigád, az Icenap új dalt tett közzé California Poppy címmel.

Az Icenap 2022-es éve az eddigi legmozgalmasabb volt a 2019-es fennállásuk óta. A California Poppy-n kívül megjelentettek négy másik dalt, a Rinse-t, az Overliedot egy-egy videoklippel, a Walls-t a Watch My Dyingos Veres Gabival kiegészülve, és a See You Nevert, mely a most megjelenőnek a nem hivatalos párja, mivel ugyanabban a stúdióban készültek, illetve mindkettőnek a teljes utómunkálatáért a zenekar dobosa, Farkas Zsombor felelt.

A California Poppy az egyik első dal, melyet a zenekar közösen megírt: az ok, amiért eddig vártak a felvétellel, kiadással, hogy ez a dal némileg kilóg a szokásos nu-metalos hangzásvilágukból, shoegaze-sebb kikacsintásokkal, olyan inspirációkkal, mint a Slowdive, a Cocteau Twins vagy a méltatlanul elfeledett Chino Moreno mellékprojekt, a Team Sleep. Tematikáját tekintve a szám a felnövésre, és az anya-gyermek viszony nehézségeire reflektál, a címadó California Poppy pedig valójában egy mákvirág, és nem a kaliforniai pop-punk szcénára utal, habár a basszusgitáron született dal főtémája egy szomorú Blink-182 B-oldalnak is elmenne. A kislemez borítóját pedig az előző See You Neverhez hasonlóan a dal szövege alapján teljes egészében egy mesterséges intelligencia szoftver készítette. 

A fővárosi Icenap 2022-ben elsősorban a vidéki koncertekre helyezte a fókuszt, olyan helyszíneken, mint Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár és Dunaújváros, legutóbb pedig az ausztrál Ocean Grove-val volt szerencséjük játszani a Dürer Kertben. Idén már nem terveznek több koncertet, hanem jövőre megjelenő első EP-jük dalszerzési munkálataival töltik ki az idejüket, amely az első egybefüggő konceptanyaguk lesz, ez az eddigi kislemezes megjelenések után egy új szintre szeretné majd lendíteni a zenekart.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8517986116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása