Rozsdagyár

CSIKK - Megjelent az egri csapat első nagylemeze

2023. január 16. - Kovenant

csikk_3.jpg

Megjelent az egri Csikk első nagylemeze. A 2022-ben felbukkanó, majd egyből aktívan koncertezni kezdő rockformáció "Legyen zaj!" névre keresztelt kiadványa nyolc dalt tartalmaz - ötöt már ismerhetett a közönség az egyesével publikált videoklipek miatt, három viszont teljesen új.

A Csikk friss egri formáció, hiszen teljes felállással 2021 novembere óta létezik. Tagjai viszont kipróbált zenészek. Így történhetett meg, hogy páros lábbal érkeztek a megyei zenei életbe: első évükben már keresett és aktívan koncertező zenekarként tűntek fel, napról napra növekvő követőtáborral. Rendszeresen jelentetik meg az újabb anyagokat, ráadásul videoklippel publikálnak minden számot.

Stílusukban a koszos rockzene keveredik modernebb felfogással, változatos zenei megoldásokkal. Kiemelt figyelmet kapnak a szövegek is, hiszen ezek töltik meg többlettartalommal a dalokat. Koncertjeik rendkívül energikusak, a közönség pedig nagyon hamar át tudja venni ezt az energiát.

Színes és változatos albumot kaptunk tőlük, szerepel rajta minden az akusztikus gitártól kezdve a súlyosabb metálig, mégis működik a koncepció: kiváló hangszeres részek, egyedi énektémák, jól megjegyezhető refrének követik egymást a dalokban, így nem csoda, hogy a közönség már most kívülről fújja a szövegek egy részét a koncerteken.

Már az előző évben kiderült, hogy az élőben zenélés a Csikk egyik nagy erőssége: ritkán látott dinamikával vetik magukat a színpadra, gyakorlatilag nincs pihenés a fellépéseik alatt, pörög végig az egész programjuk. Ennek az élő-shownak, valamint a nagyszerű daloknak  köszönhetően egyre többen kíváncsiak a zenekarra, egy stabilan feltörekvő formációról van szó, akikről biztosan fogunk még hallani.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2518027836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2023.01.16. 22:34:52

Az énekesnek nincs hangja.
süti beállítások módosítása