Rozsdagyár

EXIT EDEN - Januárban érkezik a második album

2023. október 26. - Jurancsik Eszter

1025exiteden.jpg

Az Exit Eden nevet viselő formáció négy gyönyörű és tehetséges énekesnőből állt össze még 2017-ben: Amanda Somerville, akit olyan projektek kapcsán ismerhetünk, mint a Kiske/Somerville, a Trillium vagy a HDK, maga mellé vette a Visions of Atlantis frontlányát, Clémentine Delauney-t, a Phantom Elite-ből ismert Marina La Torraca-t és a League of Distortionban ténykedő Anna Brunnert, és merész lépésre szánták el magukat. Olyan ismert popelőadók slágereit bújtatták metalköntösbe, mint Lady Gaga, Adele vagy éppen a Depeche Mode.

Első albumuk "Rhapsodies In Black" címmel 2017 augusztusában jelent meg, mely korong kedvező kritikákat kapott, 2018-ban pedig a Wacken Open Air fesztiválon is felléptek. Ezután viszont csend borult a lányok háza tájára, hiszen mindegyiküket lekötötték fő projektjeik.

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a csapat, miszerint visszatérnek és 2024. január 12-én piacra dobják második albumukat is, amelyen viszont Amanda már nem hallható. Az amerikai születésű, de évek óta Németországban élő énekesnőnek 2018-ban ikrei születtek, és szeretné teljes mértékben az anyaságnak szentelni magát, így Marina, Anna és Clémentine trióként folytatják a zenélést.

A készülő lemez - amelyet a "Femme Fatales" címre kereszteltek - első videoklipes dala már megtekinthető: a folkos alapokra felhúzott Run! című tétel különlegessége, hogy a három lány mellett a Nightwish volt énekes-basszerosa, Marko Hietala is feltűnik.

2024-exit-eden-album-cover-web.jpg

01. Femme Fatale
02. It's a Sin
03. Run! (feat. Marko Hietala)
04. Separate Ways
05. Buried in the Past
06. Désenchantée
07. Dying in my Dreams
08. Poison
09. Alone
10. Hold Back Your Fear
11. Kayleigh
12. Elysium

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4918243551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása