Rozsdagyár

JINJER - Klippremier: Kafka

2024. október 26. - Jurancsik Eszter

jinjer_audiotree_from_nothing_calla_flanagan_5707_web.jpg

Hivatalosan is bejelentette az ukrán Jinjer, miszerint ötödik nagylemezük, a "Duél" címre keresztelt korong 2025. február 7-én jelenik meg. Az albumról eddig két dal látott napvilágot, a Someone's Daughter és a Rogue, valamint azt is tudni lehet, hogy a számokra erős befolyást gyakorolt a XIX. század romantikája.

A legújabb anyagunk elkészítése minden korábbinál több időt vett igénybe, mintegy két évet. A turnék közötti összes szabadidőnket a stúdiózásra fordítottuk, hogy tökéletesítsük a dalokat és megtaláljuk a megfelelő hangzást. Újdonság, hogy Tatjána ezúttal előzetes énekfelvételeket készített a végleges rögzítés előtt, így ez lett az eddigi legalaposabban megtervezett albumunk. Bátran kísérleteztünk új zenei irányokkal, és bizonyosak vagyunk benne, hogy a "Duél" fontos mérföldkő lesz a Jinjer pályafutásában.

- mesélte a basszusgitáros Eugene Abdukhanov.

Az album hírével egyidőben a zenekar elérhetővé tette a harmadik kislemezes szerzeményt, amely a Kafka címet viseli, Tatjána Shmayluk énekesnő pedig így mesélt róla:

Művészként kitárjuk a lelkünket, miközben sokan csak a hibáinkra vadásznak. Különös ellentmondás, hogy míg a zenében találjuk meg önmagunkat, a rajongás és kritika hullámvasútja folyamatosan próbára tesz minket. Egy pillanatig a magasban lebegünk, aztán hirtelen minden kafkai rémálommá változik körülöttünk. Ez a művészlét paradoxona: egyszerre mámorító és nyugtalanító, mint egy szürrealista festmény, ahol semmi sem az, aminek első pillantásra tűnik...

 a0087411807_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5118714722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása