Rozsdagyár

BLACK SEQUOIA - Budapesti melodic death különítmény | Hazai reménységek #9

2016. december 16. - Felicium

17016315_10211768108336528_1989167387_o.jpg

A Black Sequoia egy hazai melodic death metal zenekar, Budapest székhellyel. A srácok nem riadnak vissza a modernebb eszközöktől sem, így samplert is használnak, ami színesebbé teszi zenéjüket. A zenekart Ferenczi Márton basszusgitáros, Róth Olivér dobos és Schiller András gitáros alapította 2014 tavaszán. Az alapvető elképzelésük egy olyan letisztult, dallamos, mégis súlyos zenei elemekkel applikáló melodic death metal formáció volt, amely mély mondanivalójával és elektronikus valamint szimfonikus aláfestésével képes létrehozni egy olyan környezetet, amelyben nem csak a személyes kibontakozás válik lehetővé, de a hallgatók számára is képesek átlényegíteni a számukra fontos tartalmakat. 

Az első koncertre 2015 novemberében került sor a ShowBarlangban az IXXI nevű svéd black metal zenekar vendégeként. Az ezt követő koncerten együtt játszottak az Impuritum és Avenger cseh zenekarokkal és mindkét fellépés alkalmával baráti viszonyt sikerült kialakítani a külföldi csapatokkal. Hazai téren is részt vettek jelentősebb eseményeken, így a debreceni Full of Anger minifesztiválon is tiszteletüket tették.

Mindeközben a dalok végletesítésével és többszöri demófelvételek elkészítése után a zenekar 2016 májusában játszotta fel első, négyszámos kislemezét, az "Eternal Perfection"-t, amely Krieser János (exNiburta) masterelésével idén szeptemberében jelent meg.

2017.01.14. - I. Death Culture /Showbarlang/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5712046367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása