Rozsdagyár

MOTÖRHEAD - Elhunyt Lemmy

2015. december 29. - Kovenant

lemmy.jpg

Pár nappal hetvenedik életévének betöltését követően elhunyt otthonában Lemmy Kilmister, a Motörhead nevű brit heavy metal csapat alapító basszusgitáros-énekese. A rák egy rendkívül agresszív és ritka formája támadta meg a szervezetét. Lemmy december 26-án értesült betegségéről. Kaliforniai otthonában, családja és szeretett nyerőgépe társaságában (melyet kérésére a kedvenc kocsmájából szállítottak a házába) töltötte utolsó két napját. 

Egészsége az utóbbi néhány évben romlott meg. Sokáig elpusztíthatatlannak tűnt. Szívébe defibrillátort is kapott, hogy szívritmusát szabályozzák, illetve szívleállás esetén a szerkezet újra is indította volna szívét. Sajnos megrendült egészségi állapota a koncertezésen is nyomott hagyott, sorra kellett lemondaniuk számos fellépést, de lojális rajongótáborát természetesen ez sem tántorította el a turnékról.

Nem írunk most pályafutásáról, aki most ezt a cikket olvassa, úgyis tisztában van mindezzel. Inkább az együttes szavaival búcsúzunk, melyet a csapat Facebook-oldalára tettek ki Lemmy halálát követően.

„Nincsenek szavak, hogy kifejezzük megdöbbenésünket és szomorúságunkat” „(...) hallgassatok hangosan Motörheadet, hallgassatok hangosan Hawkindot és játsszátok hangosan Lemmy zenéjét. Igyatok egyet... vagy többet. Sztorizzatok, ünnepeljétek ennek a nagyszerű embernek az életét, ő is ezt akarná.”

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1310418886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása