Rozsdagyár

ROCK/METAL/GOTH HASTÁNC - Egy igazán klassz társaság vár Rád! (Hirdetés)

Ne csak olvass fantáziavilágodról! Ne csak hallgasd kedvenc zenéidet! Merd eltáncolni!

2016. augusztus 29. - Kovenant

hastanc1.JPG

Ha tetszik a hastánc, de a mainstream nem a te világod, ez tetszeni fog! A Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskolában kizárólag rock, metal és goth zenékre táncolunk, a szubkultúra legszélesebb értelmében!

A gótikus hastáncművész nem puszta koreográfiával, inkább performance-szal lép színpadra. Öltözéke, kelléktára, zeneválasztása, a hastánc mozdulatok kivitelezése és előadásának kisugárzása eltér a hagyományos hastáncosétól.

A gótikus stílus Amerikából indult el nagyjából 15 évvel ezelőtt, elterjedt az egész világon, hiszen mindenhol vannak rocker és alter lányok! Fejlődött, stílusirányzatokra ágazott, napjainkban is alakul. Nálunk, Magyarországon, egyedülálló módon országos versenyt is rendez tánciskolánk ebből a hastáncműfajból!

Ahogy a nyugati világ magáévá tette a Közel-Kelet táncát, egyre inkább merte alakítani. A hastánc olyan magas szintű testtudatot ad művelőjének, hogy bátran megkísérelheti összegyúrni egy másik táncstílussal. A különböző fúziós táncok sorra születtek meg. Így formálódott a gótikus hastánc is!

Miért ne kelthetnénk életre a gótika világának jellemző teremtményeit? Egy hatásos smink, kosztüm, túlvilági zene, egy sejtelmes tekintet, és a hastáncból születhetett VALAMI MÁS… A gótikus hastánc egy lehetőség arra, hogy mindent eltáncoljunk, ami bennünk él: boszorkány, vámpír, angyal...

A gótika világát, így a gótikus hastáncot is egyszerűen úgy jellemzik, mint énünk sötét oldalát. Ez nem feltétlenül van így! Hiszen pl. egy tündér vagy egy légelementál földöntúlian csodás is lehet! Pont énünk jó oldala, mely után vágyakozunk körülnézve a szürke városban.

Ábrázolhatunk dühöt, sejtelmességet, szorongást, boldogságot, bujaságot, ártatlanságot, humort, félelmet, líraiságot, hatalmat, szerelmet… A gótikus hastáncos feladata nem pusztán szórakoztatni! Színházi értelemben vett élményt kell adnunk!

Csatlakozz te is az ország egyetlen gótikus hastánciskolájához, tanulj a Nevergreen zenekar táncosától! Lépj fel velünk rockklubokban és hastáncos rendezvényeken!

Heti 2 nap, 4 óra közül választhatsz! Tanulhatsz koreográfiát is, akár kezdő, akár haladó hastáncos vagy! De részt vehetsz technikai képzésen is, ahol improvizálni is megtanítunk!

TECHNIKAI-IMPROVIZÁCIÓS KÉPZÉS INDUL: 2016. SZEPTEMBER 15. (csatlakozás folyamatosan)

KOREOGRÁFIA TANFOLYAMOK INDULNAK: 2016. SZEPTEMBER 19.  (koreográfiára szeptember 15-ig lehet jelentkezni!!!)

hastanc3.JPG

Választható koreográfiák:

I.Kezdő/ újrakezdő szint:

"Gothic Girl" - gothic freestyle bellydance a Type O Negative slágerére! Pózok, alapmozdulatok, dark perforemance. Bakancsban vagy platformban táncolunk majd, ki mit hord szívesen. Megnézzük, utcai viseletben hogy lehet táncolni? Kipróbáljuk, a szubkultúra stílusjegyei hogy illeszthetőek össze a hastánccal!

II. Középhaladó/haladó szint:

"Yurei szellemek" - megelevenedik a japán horrorfilmek ikonikus alakja gothic tribal fusion mozdulatokon át. Színház, borzongás és tánc erős idegzetűeknek! Fehérre meszelt arc, hófehér köntös, arcba lógó hajzuhatag, ázsiai borzongás!

hastanc2.JPG

VÁRUNK SZERETETTEL EGY IGAZÁN KLASSZ TÁRSASÁGBA!

Elérhetőségeink (kattints a hivatkozásokra): 

Honlapunk 

Facebook-oldalunk 

Youtube-csatornánk   

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6711658958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása