Rozsdagyár

TÓTH BALÁZS - Klippremier: Shame x Failure

2024. szeptember 28. - Kovenant

balashtoth2024_1.jpg

Megjelent a második BalashToth EP digitális és digipack CD formátumban “=Equation=” címmel. Az anyagról a harmadik, Shame x Failure című dalra készült videó gitáros részeit Borisz Sarafutgyinov (Boris The Savage, Fleshcrawl/Deprived of Salvation énekes) vette fel. A produkciót, keverést és hangszereket, videó vágást az ex-Casketgarden gitáros Balázs kezelte, az éneket pedig az összes dalban a japán Deathmetalvoicer követte el (a tavalyi EP kritikája ITT olvasható).

Zeneileg ez a legkomplexebb (és legcasketesebb) dal az EP-n, vagy három gitárszólóval. Egy death/thrash kirohanásból jutunk el egy szinte Toolos lezárásig. Szövegileg a lejáratókampány bevett gyakorlatát taglalja, mely egy mostanában nagyon gyakran használt módszer a másfajta vélemények elhallgattatására, emberek életének tönkretételére, teljesen kukába dobva az ember addig elért, korábban mindenki által elismert eredményeit. A lejáratókampány lényege annyi, hogy legyen. Tök mindegy, mi a kimenetele, meg tudja-e magát védeni az illető, vagy sem. Mindkét esetben ugyanaz a vége.

Az EP-, és dalcímek is a DC képregényekben és filmekben köztudatba hozott “anti-life equation”-ből (életellenes egyenlet) származnak. Ez a képregényekben egy Föld felületébe vájt matematikai formula, amelynek segítségével, ha rossz kezekbe kerül, megfejtője elveheti bármilyen élőlény szabad akaratát. Metaforikusan ez eléggé rezonál napjaink politikai folyamataival és jó témának tűnt egy metal anyaghoz.

Szeptember 26-tól a teljes négyszámos EP elérhető az összes ismert streaming-szolgáltató felületén és Bandcampen, de fizikai formában, hétszámos (29 perces) digipack CD-n is megjelenik saját kiadásban. A digipack CD “=Anti-Life/Equation=” címen jön ki, kézzel számozva, 100 példányra limitálva. Ahogy a cím is jelezi, az első, “Anti-Life” című EP” három dala is megtalálható majd a korongon.

A nemzetközi promóciót az amerikai Metal Devastation PR (Feared, Ola Englund, Leave’s Eyes stb) végzi. A CD és a digitális EP is megrendelhető a project Bandcamp-oldalán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4018521154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása