Rozsdagyár

SHOWBARLANG - Stoner/sludge/doom paradicsom péntek 13-án | Koncertbeszámoló

2017. január 16. - Felicium

dsc_0235_sz.jpg

Melyik nap lehetne alkalmasabb egy össznépi stoner/sludge/doom metal esthez, mint 2017 első balszerencsés napja, azaz péntek 13. Múlt héten ugyanis összegyűltek az ország underground nagyágyúi, hogy megejtsék az év első nagyobb buliját a stílus szerelmeseinek. Az idő bizony nem alakult a legfényesebben, ugyanis egész nap havazott és az utak is lefagytak több helyen, nem beszélve a rengeteg balesetről. Ennek következtében sokan átgondolták az indulást, de a legfanatikusabbak még így sem hagyhatták ki a bulit, így bár kicsit késve, de a zenekarok is mind megérkeztek a helyszínre.

dsc_0059_sz.jpg

A megújult ShowBarlang adott otthont ennek a remek rendezvénynek és bár jobb idő esetén valószínűleg többen lettünk volna, azért az ellátogató körülbelül 100 fanatikus mindenképp jól érezte magát és igyekezett a lehető legtovább maradni. A kis 10-15 perces csúszásnak köszönhetően a Barbears koncertjén már szép számban összegyűltünk, és a srácok megadták a kellő lökést az estének a medve(ordító), akarom mondani farkasordító hidegben. A 40-45 perces koncert után egy rövidebb átszerelés és iszogatás következett, majd húrok közé csapott a Slowmesh zenekar, akik egy része a VL45-ből már ismerős lehetett néhányunknak. Személy szerint eddig a koncertig nem tudtam semmit róluk, de amit itt a színpadon műveltek, az egyszerűen zseniális volt. Tárt karokkal várom a lemezt, ugyanis a koncert végén elhintették, hogy hamarosan érkezik.

Ismét átszerelés, majd az est legjobban várt zenekara, a Magma Rise indított egy offenzívát a falak lendöntésére. Szerencsére a barlang állta a megpróbáltatást, így egy iszonyatosan jól megdörrenő magmaként hömpölygő doom folyamot kaptunk a nyakunkba így éjféltájt. Záró akkordként az egri Shapat Terror lépett a deszkákra és félő volt, hogy nem sokan maradnak már, a bőven éjfél után startoló koncerten. Azonban máshogy történt, ugyanis a közönség körülbelül 70-80%a úgy gondolta, hogy nem megy sehova ebben a hidegben, ameddig nem muszáj. (ha-ha) Így az egri trió megkapta a megérdemelt közönséget, hála jeléül pedig egy kellően hosszú és kellően kemény koncertet adtak nekünk. Sokan tudták is a szövegeiket és ennek hangot is adtak. Jó volt látni, hogy egy ilyen összetartó csapat gyűlt össze és maguk a zenészek is ott maradtak mulatozni a közönséggel egészen hajnalig.

A látvány és a hangzásvilág kiváló volt, a hangulat önmagáért beszélt és a zenekarok is jól lettek összeválogatva. Egy szó mint száz, tökéletes péntek 13-a volt ez az este. További fotók pedig a Showbarlang facebook oldalán találhatóak ITT!

10/10

dsc_0343_sz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8412130215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása