Rozsdagyár

NADIR - Megjelent a 25. évfordulós új EP

2018. november 13. - Kovenant

nadir_1.jpg

2018-ban fennállásának huszonötödik évébe lépett a Nadir zenekar (beleszámítva a Dark Clouds névvel fémjelzett korai időszakot is) és az együttes a maga módján meg is ünnepli pályájának ezt a kiemelten fontos állomását.

A csapat "Honour The Cavalry" címmel most jelentette meg friss, négyszámos digitális EP-jét (korábbi nagylemezeikről ITT és ITT írtunk kritikát). Az anyag megszületésének körülményeiről az alábbi gondolataikat osztották meg:

Ez az évforduló az apropója a négy friss dalt tartalmazó „Honour the Cavalry” EP-nek. Az elmúlt huszonöt év fő tanulsága számunkra az, hogy a zenekari lét legnagyobb örömét a kollektív alkotás öröme, és ennek másokkal való megosztása adja, az underground színtéren átélt valamennyi viszontagság ellenére is. Jelenlegi felállásunk immár öt éve játszik együtt, és ez idő alatt minden tekintetben összeérett, de az utolsóként csatlakozott Gál Ferenc basszusgitáros is régóta jó barátja a törzstagságnak (mi többiek már huszonkét éve változatlan felállásban játszunk), ezért elmondható, hogy együtt, a közös muzsikálás jegyében, egy jóban-rosszban összetartó közösség részeiként nőttünk fel.

01_6.jpg

Az EP számainak szövegét szintén ez ihlette. Így tekintünk vissza az eddig megtett hosszú útra, és ilyennek látjuk azt, illetve önmagunkat. Tisztában vagyunk a hibáinkkal, a kevésbé erős oldalunkkal – értjük itt elsősorban azt, hogy lehetnénk aktívabbak is a koncertezést tekintve –, és ezen igyekszünk is javítani. Élő produkcióként, illetve dalszerzés és a stúdió-produktumok színvonala tekintetében viszont folyamatosan lépünk előre, ezért büszkék is vagyunk az eddigi kiadványainkra. Ahogy arra is, hogy felfogásunkban és hozzáállásunkban megmaradtunk önmagunk, azaz egy következetesen, céltudatosan és kitartóan dolgozó underground zenekar.

02.JPG

Ennek szellemében a Nadir tevékenysége 2019-ben is folytatódik majd, terveink szerint rendszeresebb koncertezéssel és további stúdióanyagokkal egyaránt. Addig is itt az új (borítójával is a visszatekintést sugalló, címében pedig a már megszokott ló-alakra utaló), kizárólag online elérhető EP, amellyel egyúttal köszönetet mondunk a zenekar minden egykori tagjának, aki utunk bármely szakaszán velünk tartott, valamint mindenki másnak is, aki bármilyen módon és mértékben segített, támogatott bennünket.

03.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1214369807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása