Rozsdagyár

VSG - Különleges vendégek a hard rock piacon | Hazai Reménységek #42

2019. március 13. - Felicium

received_1930099073779277.jpeg

A Hazai Reménységek 42. részében a budapesti VSG (Very Special Guest) zenekarral beszélgetünk, akik bár csak néhány éve, 2016-ban alapították a zenekart, rutinos zenészek és ebben a formációban az elsődleges céljuk abszolút egy örömzene megvalósítása volt, ahol összejönnek a régi haverok és nyomják kőkeményen a hard rockot.

Mikor, hogyan és hol alakult a zenekar?

A VSG 2016 - ban alakult. Fanó Peti gitárosunk ötlete volt, hogy összehívja a régi zenész barátokat egy kis örömzenélésre. Játszottunk már egymással, korábbi zenekarokban, de ebben a felállásban még nem.

Garay Zoltán - ének,gitár
Fanó Péter - gitár
Földvári Zalán - basszusgitár
Kulcsár Zoltán - dob
2018. novemberétől, Kulcsári Zolit, Gerő Balázs váltotta a doboknál.


Miért ezt a nevet választottátok?


Nem volt jobb ötletünk! 
Viccet félretéve, az eredeti nevünk Four Mother Fuckers volt, de kicsit erősnek találtunk. Akkor jött az ötlet, hogy szinten minden plakáton fent leszünk, ha Very Special Guest lesz a nevünk. 

Angolul és magyarul is írtok dalokat. Ennek van különösebb oka? Mindkét nyelven szerettek dalszöveget írni? Esetleg melyiket preferáljátok jobban és miért?

Nincs különösebb oka, bár ez a fajta rock and roll, amit mi játszunk, inkább angol nyelven szólal meg igazán. A dal nyelvezete attól függ, hogy mit érzünk, milyen a hangulata és melyik nyelv áll jól a dalnak.

Nincs elsőbbsége egyik nyelvnek sem, általában a dal szerzőjének a kívánságát szoktuk figyelembe venni. Mostanában inkább magyar nyelvű dalok fognak születni. Azt vettük észre, bár sokan beszélnek angolul, a magyar közönséget jobban eltalálja, ha az anyanyelvén szólalnak meg a dalok.

Ha már itt tartunk, általában miről szólnak a dalaitok?

Érzésekről, hangulatról, fájdalom, szerelem, szex és minden, ami emberi. Biztos nem fogunk sárkányokról és a nagy semmiről írni. 

Milyen stílusban tudnátok magatokat elhelyezni?
Hard rock.
29572817_712001109189029_6992677433775387305_n.jpg
Mik a jövőbeni tervek? Koncertek? Kis vagy nagylemez? Esetleg videoklip?

Jelenleg inkább dalszerzős időszaka van a zenekarnak. Természetesen koncertezünk is, legközelebb március 29- én fogunk játszani a Backstage-ben.

Kis- vagy nagylemez? Mivel gyakorlatilag nincs lemezeladás, nem igazán gondolkozunk benne. Nemrég lett kész egy hatszámos EP-anyag, amit meg lehet találni a Youtube-on és különböző megosztó oldalakon. Csináltunk egy dalt, melyben Bebe barátunk is énekel, ennek március 8-án volt a premierje a FB-n és a Youtube-on.

Tervek? Írunk dalokat, csinálunk klipeket és megpróbáljuk, a világhálón minél több emberhez eljuttatni. Nem ma kezdtük ezt a szakmát, ezért már nincsenek illúzióink.Szeretnénk igazán jó helyeken játszani, ahol át tudjuk adni azt, amiről ez a zene szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9014683822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása