Rozsdagyár

BRAIN DRAIN - Különleges KFT átdolgozás Karcagról

2019. május 05. - Felicium

bd-pa_2.jpg

A karcagi illetőségű Brain Drain több ízben mutatkozott már meg a hazai színtéren. Az idén új EP-vel jelentkező csapat elsőként egy KFT feldolgozással, az 1985-ös Bál az operában című szerzeménnyel rukkolt elő, melyet hosszas munka előzött meg.

Koromsötét, füst és sejtelmes színek jellemzik a Brain Drain zenekar új klipjét, amely egy 1985-ös KFT feldolgozás. Az idők során több dimenzióba is kikacsingató zenekar új kislemeze még idén érkezik, melyről elsőként ez a dal érkezett meg május 3-án este a hallgatóság számára. Az idén 10 éves „Szemtől szemben” című lemezének anyagával koncertező banda a fiatal Perge Adriánt is csatasorba állította a Senor zenekarból, majd a KFT-vel folyamatos konzultációk során véglegesítette saját változatát, ezáltal mindkét együttes elégedetten bólintott a végeredmény hallatán.

Megkeresésünkre Nagy Péter – a csapat gitárosa és zenei producere – emlékezett vissza a feldolgozást körülvevő eseményekre:

1996-ban 4 évesen voltam először KFT koncerten édesapámmal és ez a dal volt az, amely elsőként már a helyszínen megragadt bennem és azóta is ez az elsőszámú kedvencem. A hang- és képfelvételek során is tartottuk a kapcsolatot az eredeti előadóval, hiszen nem akartuk, hogy kellemetlen meglepetés érjen bennünket esetlegesen, amikor a késznek vélt változatot Drániék elé tesszük és esetlegesen azt mondják, hogy ez nem jöhet ki ebben a formában. Szükség volt koordinálásra bizonyos szinten, de gyakorlatilag különösebb módosításokra nem kellett sort keríteni, ami tök jó dolog. A forgatás a kunmadarasi repülőtér egyik hangárában történt, ahol nagyon hideg volt a sötétség mellett. Viszont örök emlék marad, sokat nevettük, különösen az egyéni jeleneteknél. Nem vagyunk képzett színészek, de próbálta mindenki hozni a legjobb formáját és a rengeteg ugratás ellenére egy nagyon komoly munka gyümölcsét nyújtjuk oda most a hallgatóság számára.

A zenekar jelenleg őszi fellépéseit szervezi, koncertdátumok hamarosan várhatóak. Aki kedvet kapott a csapat korábbi munkáinak megismeréséhez, bátran fellapozhatja a YouTube mellett a legismertebb digitális zenei áruházakat, valamint a Brain Drain facebook és instagram oldalait is.

www.facebook.com/braindrainmusic
www.youtube.com/c/braindrainmusic
www.instagram.com/braindrainhungary

cd.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4514808550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása