Rozsdagyár

XENON - Ők írták a Harley-Davidson Open Road Fest himnuszát

2019. május 16. - Felicium

xenon_fotokredit_vargajennifer_3.jpg

Jubileumi, 20. évét ünnepli 2019-ben az évek alatt motoros- és rockzenei berkekben ikonikussá vált alsóörsi fesztivál. Éppen ezért nem  meglepő, hogy az idei himnuszukat éppen egy nagy visszatérő, a Xenon zenekar írta.

A 30 éves csapat neve ennek ellenére nem meglepő, ha egyelőre még ismeretlenül cseng a hazai zenei érában, hiszen a hangulatos magyar hard rockot játszó együttes 1985 körüli alakulása után nagyjából 30 évre eltűnt. Legelső koncertjüket anno az akkor 10 esztendős Beatrice előzenekaraként adták, és hivatalos színpadi visszatérésüket is Nagy Feróék 30. jubileumát ünneplő arénás koncertjére időzítették 2018-ban. Ekkoriban adták ki múltidéző  albumukat is Akkor és Most címmel. Majd, hogy megmutassák, mennyire komolyan is gondolták a visszatérést, gyorsan megírták az idei szezonban már két évtizedes múlttal rendelkező Harley-Davidson Open Road Fest himnuszát, a dal ütős klipváltozatához pedig több száz motoros búgatta meg a fémparipáját a belvárosi aszfalton. Ráadásul a fesztiválhimnusz szerzőiként június 5-én a Xenon csapata - immáron új felállásban -  nyitja majd  meg az idei bulit Alsóörsön, utánuk pedig olyan nagy nevek veszik birtokba a Balaton-parti színpadokat, mint az EDDA Művek, a Tankcsapda, vagy éppen a svéd legenda, a Europe.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3114830174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása