Rozsdagyár

Megosztott kiadvánnyal gyűjt adományt a Satelles és a nemecsek

2019. május 29. - Felicium

a1093180019_10.jpg

Két, a hazai hardcore/punk rock undergroundjában aktív zenekar, az egri nemecsek és a budapesti Satelles azért fogtak össze egy új, megosztott kiadványon (spliten), hogy a digitális megjelenés bevételeivel, valamint egy limitált támogatói pólóval támogathassák a Bagázst, azt a nonprofit szervezetet, amely egyéni programokkal támogatja a bagi és dányi romatelepen élők tanulását, adósságrendezését, legális életvitelét, munkaerő-piaci elhelyezkedését.

A május 28-án, aPongo Pongo Collective gondozásában digitálisan megjelent kiadványon mindkét zenekar egy-egy korábban ki nem adott dalt mutat be.

A Satelles részéről a Far From The Sun egy korábban elfelejtett, B-oldalas demó befejezésével vált aktuális dallá. A szám eredetijének próbatermi demója még a The Wolf You Feed dalainak megírása előtt került rögzítésre, majd merült feledésbe több mint négy évre egy GoogleDrive mappában. Azonban amint visszatért a zenekar a tavaszi Európa-turnéjáról – amit a két hete megjelent The First Passage videoklipje foglalt össze –, Ivánfi Dániel (Stubborn) vezénylete mellett nemcsak befejezték, hanem fel is vették a dalt, ami így épp annyira kurrens, amennyire le tudja zárni a zenekar működésének első öt évét még a nyári fesztiválturné előtt. A nemecsek új dala, az Átok ülne rajtunk? egyfajta állásfoglalás és köszönetnyilvánítás is a punk rock színtér felé: a dal megjelenését hamarosan egy videoklip megjelenése is követi majd. A kiadvány borítóinak fotói Egerben, a nemecsek otthonában készültek, az analóg képeket pedig Fürst Luca készítette.

A két zenekar legközelebb a Tilos Maratonon lesz együtt látható a Dürer Kertben, június 15-én, ahol biztosan elhangzik majd mindkét új dal is: az este folyamán fellép még a Hanoi, a Gear és a Lightchaser is. A splitet a zenekarok Bandcamp-oldalain keresztül lehet megvásárolni, a Satelles webshopjában pedig június 7-ig előrendelhető egy támogatói póló, aminek teljes haszna szintén a Bagázst illeti majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr914868506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása