Rozsdagyár

LEM - Klippremier: Harlotmoon

2019. június 20. - Kovenant

lem.jpg

Új dallal és a rá készített videóval jelentkezett a 2016-os kislemezüket követően gyakorlatilag eltűnt szegedi Lem zenekar: a Harlotmoon című friss tételt a készülő debütalbum előfutára is egyben. A Lem visszatérő koncertje augusztus 3-án lesz Szegeden, a dán Hexis és a svéd The Arson Project társaságában.

A szám az érkező "Twelve Who Stole The Rain" címet viselő nagylemezünk előfutára. A zenekar éles kanyart tett a 2016-os kislemeze óta a black/death metal irányába, bár megőrizve a ránk jellemző dalszerkezeteket, progresszivitást. A lemez egy konceptkiadvány lesz majd, amely városunk, Szeged legsötétebb időszakát, az 1728-as boszorkányégetések történetét meséli majd el egy férfi szemszögéből, aki beleszeret az egyik, később elégetésre ítélt boszorkányba. E történet egy részébe illeszkedik a Harlotmoon címre keresztelt kislemezdalunk is, melyet a zenekar első videoklipjével mutatunk be.

A Harlotmoon black ‘n’ rollos hatásai miatt úgy gondoltuk, hogy felvezető dalként jól megállja majd a helyét. A klip nem sztorialapú, a szám fő szimbólumait mutatja be, mint például a hold, a farkas és a tűz. A forgatások a Boszorkányszigeten történtek, mely az égetések eredeti helyszíne volt. A boszorkány szerepében Orosz Diána látható.

A felvételek a szegedi Miracle Sound stúdióban készültek, Szabó Szebasztián és Sóti Norbert vezénylésével, a keverést pedig Nagy Miklós (Boru) végezte. A videoklip a No Total Films munkája, a grafikai elemeket Sümegi Rita készítette. A kislemez borítója egy XIX. századi August Egg-festmény lett. A dalban közreműködött Papp Ibolya Zita, mint csellista.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4714904138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása