Rozsdagyár

ACID VICTORIA - Dal- és klippremier: DRILL

2019. július 10. - Felicium

66382245_2317070564996163_5241038953678635008_o.jpg

Első profin elkészített videoklipjével jelentkezett ma délután a budapesti stoner/psy/hard rock csapat, az Acid Victoria. A zenekar már több dalt is megmutatott a készülő első albumáról, ám a kiadásról eddig hallgattak. Most egyre jobban körvonalazódik egy őszi megjelenési dátum, amit az is alátámaszt, hogy megérkezett az első videó, mely betekintést enged, hogy mégis mire számíthatunk (facebook).

A számról és a forgatásról a zenekar gitáros / énekese, Mikus Márk mesélt nekünk:

A forgatást mindenképpen egy lehetőleg lakatlan területre terveztük, ami végül meg is valósult, mert Gergő talált egy mezőt Csepelen közel a termünkhöz. Már amúgy is napirenden volt a dolog és Renátóval is tudtunk egy közös időpontot találni. Szerencsénkre a kitűzött napon végül pont jó idő lett, olyannyira, hogy sikerült is leégni (nevet).

Hogy miért a Drill? Hát alapból egy egyszerű forgatókönyvben gondolkodtunk klipügyileg, és ahhoz pedig egy egyszerű, de lényegre törő szám dukál. Ezért választottuk végül ezt a dalt és a többi, ami szóba jött, azok egy vagy több fokkal bonyolultabb mondanivalóval rendelkeznek. Elrontani sem akartuk, hogy mondjuk egy sztori-orientált számhoz egy nem sztoris klipet készítünk.

A szám elmondja, hogy miről szól: Sex & drugs & rock 'n' roll

Ez a megjelenés előtt álló albumunk nyitódala is egyben.

Komoly számmisztika előzte meg a végső sorrend kialakulását, de végül mindenben meg tudtunk egyezni, illetve vannak olyan fejezetei is, amelyekben már ez elejétől kezdve egyetértésben voltunk. Azért ez lett az első, mert nyers, lényegre törő és egyből az arcodba mászik, ahogy kell, onnantól kezdve az album kvázi egy hullámvasútként üzemel tovább, ide-oda kalauzolva a hallgatót a stoner elszállásoktól a kőkemény riffekig.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9214931766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása