Rozsdagyár

GHOST TOAST - Klippremier: Y13

2020. február 24. - Kovenant

ghost_toast_2.jpg

"Shape Without Form" címmel jelenik meg március 3-án a finn Inverse Records gondozásában a debreceni instrumentális progresszív rock csapat, a Ghost Toast negyedik soralbuma (előző lemezük kritikája ITT olvasható). Most az Y13 című dalukra készült animációs klip nézhető meg a hajtás után.

Az Y13 (Yankee 1-3) a Ghost Toast azon másik oldalát képviseli, melyet előszeretettel szoktak a kritikák/ismertetők kiemelni, vagy a változatosságnak örülve, vagy nem értve azt, hogy hogyan kerül egy ilyen dal egy alapvetően rockzenekar lemezére. Szeretjük, hogy a Ghost Toastban bármilyen zenei ötletnek találunk helyet, hogy ilyen szempontból nincs határ. Ahogy a teljes "Shape Without Form" lemez, ez a dal is az emberség/embertelenség, a mindannyiunkat fenyegető kiüresedés, illetve annak elkerülését érintő témával foglalkozik. Az Y13-at modern és klasszikus filmzenék inspirálták (mint többek között Hans Zimmer vagy John Williams szerzeményei), próbáltuk úgy megírni és hangszerelni, hogy a szimfonikus zenei betétek és a riffek jobban egybeolvadjanak, mint korábban. A hangminták a Space Men című Antony Daisies (Antonio Margherit) által rendezett, kvázi ismeretlen sci-fi-ből származnak. A videó Dead Sound (vagyis David Armsby) lenyűgöző Autodale című, disztópikus animációs sorozata epizódjainak a szerző engedélyével történő felhasználásával készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7115490022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása