Rozsdagyár

THE SICK UNICORN - Klippremier: Psycho Pussycat

2020. szeptember 08. - Felicium

thesickunicorn.jpg

Az újgenerációs Guns N’ Roses, a budapesti The Sick Unicorn áprilisban adta ki debütáló nagylemezét, az "Unleashed" korongot. Augusztus 30-án pedig megjelent egy videoklip a lemez egyik slágergyanús számára, a Psycho Pussycatre. A dal egy beteljesületlen szerelemről szól, a basszusgitáros, Danny Kid így számolt be róla:

Emlékszem, ez volt életem legelső dala, amit írtam, olyan 17 lehettem. Egy lányról szól, akit nagyon szerettem, de nem illettünk össze, ezért el kellett engednem. Tudtam, hogy csak hátráltatom az életét. Ez egy melankolikus dal volt egy szál gitárra hangszerelve és véletlenül megmutattam a zenekarnak, ami hiba volt. Azok az állatok szétszedték, felzabálták, megerőszakolták... mármint nem a csajt, hanem a dalt. A csajt csak ezután vetem eléjük.

A számot magyar szöveggel is hallhatjuk, ez a változat a nem mindennapi Hentes hajadon címre hallgat. A zenekar beszámolója alapján a dal egy olyan kapcsolat témáját dolgozza fel, ahol a lány hordja a nadrágot. Ez testi és lelki bántalmazás, lelki terror formájában ölt testet. Az agresszor lány megszemélyesítője a videoklipben egy szexi tigrisidomár, a vizuális koncepció pedig egy cirkuszi környezetet ábrázol. A cirkusz világa, témaköre a zenekar logójában is megjelenik, hiszen a beteg unikornis is egy cirkuszi attrakciót szimbolizál. A dal és a klip egy összetartó biztatást küld a férfitársadalom számára, miszerint “Van remény, nem adhatjuk fel. Közös erővel és összefogással gyarmatosíthatjuk a nőket.”

Az "Unleashed" lemez tizenkét önálló számot tartalmaz, valamint két ráadást: az egyik az Author Of Agonies akusztikus verziója, a másik pedig a már említett Hentes hajadon. A lemeztől ugyanazt a lendületességet, energiát kapjuk, melyet egy élő The Sick Unicorn-koncert után elvárunk tőle, bár kétségtelen, hogy egy stúdiófelvétel korántsem adja vissza a koncert hangulatát, rezgéseit. A klasszikus rock elemeket virtuóz gitárszólók és Shuey felhőket karcoló tenorja koronázza meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3716194266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása