Rozsdagyár

ICENAP - Klippremier: Dispirit

2020. november 09. - Kovenant

icenap.jpg

Új dallal és klippel jelentkezett a budapesti modern metalos Icenap. A Dispirit című dalban nyomokban ott van a '90-es évek amerikai alternatív metaljának és és a kétezres évek metalcore/post-hardcore színterének a lenyomata is.

Tóth Martin az alábbiakat írta meg a csapattal kapcsolatban:

A 2019-as év nyarán állt össze a zenekar, mikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Farkas Zsombor dobos (Red Swamp), Dési Kristóf basszusgitáros és végül jómagam érdeklődő megjelenése után viszont már a legelső próbák során rá kellett jönnünk, hogy a másabb hangszerelési irány a nu-metal és egyéb hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol, így született meg végül az Icenap.

Az elmúlt egy évben a dalszerzésen kívül kiadtunk egy kislemezt videoklippel és egy nyári akusztikus session videót, melyeket mind “házon belül” készítettünk el. Első koncertünk a székesfehérvári Yippi Feszt 2020-on volt szeptemberben, a Shell Beach és a Téveszme társaságában, melyet az Analog Music Hall Rock/Metál tehetségkutatója követett, ahol a zsűri és a közönség szavazatai alapján is az elődöntőbe kerültünk. Ezután a Watch My Dying előzenekaraként léptünk fel legutóbbi koncertjükön. Következő fellépésünk az Analog Music Hall tehetségkutató elődöntő eseménye lesz, november 12-én. 

Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry. 

Új kislemezünk, a Dispirit a legelső dal volt, melyen a zenekar dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után, így a lehető legtöbb változás ment végbe rajta ez idő alatt. Ami a tematikáját illeti, ez a szám az “energiavámpír” jelenségről szól, a “negativitás kultúrájáról”, mely napjainkban sikeresen megmérgezi a mentális közhangulatot. A dal üzenete: “a depresszió nem divat, hanem betegség”. A Dispirit a budapesti Pinewood Stúdióban került rögzítésre, videoklipjét pedig a MOME-n forgattuk, és Kádár Róbert gitárosunk rendezte és vágta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4316279602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása