Rozsdagyár

DRASTIC TIMES - A különleges helyzet különleges megoldást kíván | Hazai Reménységek #53

2020. december 14. - Felicium

123964467_191986365851372_4560679005689755454_o.jpg

A legújabb részben ezúttal egy vadonatúj zenekarral, a Drastic Times-szal foglalkozunk. Vagy lehet, hogy mégsem annyira új a magyar metalvilágban? Nos többek között erre is kerestük a választ, amikor a csapattal beszélgettünk. Természetesen a találkozás apropója az első hivatalos videoklipes dal, az Egy test, egy lélek volt.

különleges helyzet különleges megoldást kíván – állítja a zenekar nevéhez köthető ókori mondás. 2019 őszén a tatabányai Ideas zenekar hangszeresei egyesítették erejüket Suták Vanda énekesnővel. Az eredmény súlyos, de dallamos gitárokon nyugvó, változatos érzelmeket felvonultató metalzene, egy kicsit gótikus, északi színezettel, és emberközpontú szövegekkel. A női énekhangot kiegészíti férfi ének, illetve esetenként extrémebb vokális megoldások is hallhatók. Hogy többet megtudjuk, kifaggattuk a csapatot.

A jelenlegi hangszeres csapat mióta ismeri egymást? Mióta zenéltek közösen és hogyan találkoztatok?

A zenekar magja már a 90-es évek eleje óta ismeri egymást, együtt alapították az Ideas-t. Ez időtájt a tatabányai garázsváros területén rengeteg feltörekvő együttes működött - így találkoztunk mi is annak idején.

Hogyan jött az ötlet, hogy az Ideas mellett alapítsatok egy teljesen új zenekart másik énekesnővel?

Az Ideas nagy múltú együttes, konkrét hangzással és imiddzsel. Szerettünk volna egy kicsit mást csinálni, modernizálni, elhagyni az alkotói kötöttségeket, de úgy éreztük, az a legjobb döntés, ha egy új formációt hozunk létre. A Drastic Times lehangolt gitárokat, női-férfi tiszta éneket, illetve karcosabb screameket, hörgéseket is felvonultat, mindezt a dallamos metal határain belül.

Mikor és hogyan találkoztatok Vandával?

Helyi zenészek révén régóta ismertük egymás munkásságát. Krisztián egy Iron Maiden tribute-együttes énekese volt korábban, ekkor volt egy közös koncertjük Vanda zenekarával - innen adódott a közvetlen ismeretség.

fb_img_1598808568925.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1216338950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása