Rozsdagyár

OMNS - Klippremier: Death Within Creation

2021. február 16. - Kovenant

omns.jpg

Új dallal jelentkezett az OMNS nevű hazai black metal projekt, mely az egy évtizeddel ezelőtt működő underground zenekar romjain indult újra. Most a Death Within Creation című tétel klipje nézhető meg a hajtás után, mely a formáció bemutatkozó EP-jén fog szerepelni.

Novák Tamás és Korsós Attila 10-12 évvel ezelőtt együtt zenéltek egy pesti underground black metal zenekarban, majd ahogy az lenni szokott, az ifjúkori hév elmúlásával szertefoszlott a banda és a társaság is, ahogy mindenki más útra lépett az életben. Ez a zenei világ viszont továbbra is ott motoszkált bennük, az évek felgyülemlett tapasztalatai pedig rengeteg érzelmi anyagot szolgáltattak.

Tamás kezei között eleinte lassabban, majd egyre sűrűbben gyűltek az ötletek, melyek lassan számokká rendeződtek. Ahogy ezekből egyre inkább összeállni látszott egy kerek kislemez képi anyaggal és két videóval együtt, Tamás az OMNS nevet adta a projektnek a latin omnes, vagyis minden szó alakításával. A zongorákhoz Pető Bálintot hívta segítségül, de azon kívül minden hangszeres részt ő játszott fel, ahogy a videókat is ő állította össze archív felvételekből, a vokálok a fejében viszont továbbra is azon a hangon szóltak, amelyet 10 évvel ezelőtt hallott utoljára, így újra felvette a kapcsolatot Attilával.

Ezeket végül Budapesten a Hardline Music Stúdióban rögzítették Szántó Tamás kezei alatt, aki a keverést is végezte. A kész kislemez mind zeneileg, mind hangulatában széles skálát jár be, persze nagyrészt a black metal területén belül maradva, szövegileg pedig személyes traumákból, magasságokból és mélységekből, világnézetek összeomlásából és felépüléséből építkezik, de olyan nyelvezettel, mely lehetővé teszi, hogy minden hallgató tudjon vele azonosulni a maga szintjén.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5716429684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása