Rozsdagyár

LACUNA COIL: "Megértjük a rajongók dühét..."

2021. február 28. - Jurancsik Eszter

nevtelen1_1.jpg

Ahogyan azt megírtuk, a Lacuna Coil egy igen különleges akcióban vett részt: február 27-én este kiálltak a milánói Alcatraz klub színpadára, ám a képernyők előtt ülő rajongók hiába várták a koncertkezdést, a csapat tagjai csak némán álltak egymás mellett, kezükben a hangszerekkel és mikrofonokkal. 

A kezdeményezésben több, mint 130 olasz együttes, előadó vett részt, az akció lényege pedig nem más volt, mint egy megemlékezés a tavaly február 27-én kezdődött karanténról - e napon zárt be a legtöbb olasz koncerthelyszín a COVID-19 európai felbukkanása miatt.

A rajongók egy része igencsak felháborodott a zenekar elmaradt bulija miatt, ám Cristina Scabbia énekesnő most kifejtette, miért is volt fontos ez a különleges este a banda és úgy általában az előadóművészek számára.

Tudom, hogy sokan vártátok ezt a koncertet, melyet végül nem játszottunk el. A videón felsétáltunk az Alcatraz színpadára és mozdulatlanul álltunk, miközben az üres klubot néztük. Tettünk egy olaszországi sztrájkban való részvétel volt.

- kezdte magyarázatát Cristina, majd elárulta: mivel olaszul volt csak elérhető a koncertet meghirdető weboldal, sok külföldi rajongó nem értette, hogy ez a show rendhagyó lesz, hiszen eleve furcsa az, hogy több, mint 100 olasz együttest, énekest egyszerre közvetít az oldal. Ráadásul a banda nem is reklámozta nagyon a "koncertet".

Nem mondhattunk semmit, hiszen pont a felzúdulás kiváltása volt a cél. Tehát megértem a csalódottságodat, a dühödet, hidd el. Szerettünk volna valódi koncertet adni. Meg kell értened viszont, hogy egy koncert megszervezése nem egyszerű, a háttérben olyan költségek vannak, hogy el sem tudod képzelni. Lényegében a szombat esti akció célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet azon tényre, hogy a klubok, szórakozóhelyek egy éve zárva vannak a pandémia miatt, és nem tudjuk, mikor nyitnak meg újra.

Ezért szeretnénk nektek köszönetet mondani srácok, mert még a dühös, csalódott üzenetekkel is segítettetek abban, hogy jobban hallatszódjon a hangunk. Néhányan írtátok, hogy hátba támadtunk titeket, de ez nem igaz, soha nem tennénk ilyet. Gondolj bele: sok újságíró követi az együtteseket, szóval a dühös megjegyzéseid is segíthetnek abban, hogy a zeneipar újra visszatérjen a normális kerékvágásba. Hiszen így az emberek látják, hogy mennyire hiányzik az élő zene. Néhány komment valóban bánt minket, de akkor is megérte!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5116443674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása