Rozsdagyár

TULPA - Az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz a lemezbemutató

2021. szeptember 25. - Kovenant

tulpa_bobal_photography.jpg

How to create címmel október 1-jén tartja lemezbemutató koncertjét a Tulpa zenekar az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Crossover Uránia sorozatban. Új EP-jük szeptember 24-én, pénteken jelent meg "How to create… Part Two" címmel és az online streaming-felületeken már elérhető.

A progresszív rockzenét játszó csapat 2019-ben alakult, jelentős zenei előélettel rendelkező tagokból: Győri Atilla gitár (ex-Trick), Jáger Zoltán dob (Jóvilágvan, ex-Trick), Binges Zsolt basszusgitár (FiSH!, Storm The Studio) és Székely Marci ének (ex-Ozone Mama, Superunknowns) felállásban. Nevük a tibeti misztikából ered, ahol a „tulpa” magas szintű guruk képzelete által teremtett lényt jelent, s jól illik a zenekar pszichedelikus rockos, metalos hangzásvilágához. 

A csapat 2020-ban jelentkezett első kiadványával, a "How to create… Part One" anyaggal, amely megalapozta a jellegzetes Tulpa-hangzást, s amely a zenei szaksajtóban és a rockrajongók körében is kedvező fogadtatásban részesült. 

„Az új lemez anyaga, ha lehet még egységesebb és hangzásában is modernebb” - fogalmazott a zenekar énekese, Székely Marci. Az új dalokat - ahogy az első kislemezt is -  Szegeden, a Miracle Sound stúdióban vették fel Vári Gábor vezetésével, aki nemcsak hangmérnökként, de producerként is irányította a munkát. Továbbá producerként és zenészként közreműködött az albumon a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag dobosaként is ismert Mihalik Ábel multi-hangszeres is. A lemez zenéi fizikai hordozón egyelőre nem elérhetők, csak az online streaming-csatornákon (Spotify, Apple Music, YouTube, Deezer, Tidal). „Olyan embereknek szólnak a dalok, akik igénylik a kiművelt, átgondolt, tudatosan letisztított, de ösztönös dolgokat. Akik szeretnek és tudnak utazni zenehallgatás közben”- vallja a Tulpa. 

Az új dalokat élőben október 1-jén az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be, az első kislemez dalaival együtt a Crossover Uránia könnyűzenei koncertsorozat részeként. A koncerten vendégelőadók is szerepelnek majd. A banda előtt Balogh Borsa (Űrlénykirály) gitárjátéka hangolja a közönséget, a zenekarba pedig beszáll majd Mihalik Ábel is. Igazi zenei csemege ígérkezik tehát, a filmszínház nagytermének patinás környezete pedig különleges körítést ad a "How To Create... Part One" és "Part Two" dalainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8016700220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása