Rozsdagyár

DRACONIAN - Újra kiadják két régebbi lemezüket

2021. október 21. - Jurancsik Eszter

draconian_d6850d2366_opgh_1.jpg

A svéd doom metalos Draconian újra kiadja két régebbi albumát, a 2003-as "Where Loves Mourn" és a 2005-ös "Arcane Rain Fell" című kiadványokat, amelyek december 17-ével lesznek elérhetőek.

E két korongon még a banda első frontasszonya, Lisa Johansson énekelt, akit 2012-ben váltott a dél-afrikai születésű Heike Langhans.

A "Where Lovers Mourn" című debütáló albumunkra több műfaj hatott, a doomtól a folk zenéig, mindezt azzal a gótikus hangulattal kiegészítve, mely az első demónk óta velünk volt. Leginkább az egy évvel korábban megjelent "Dark Oceans We Cry" című demónk átdolgozott anyagából állt. Ennek az időszaknak a lenyomatait egyébként még mindig hallani lehet az újabb munkáinkban. Az "Arcane Rain Fell"-lel megszilárdítottuk a hangzásvilágunkat, és nagyot léptünk előre dalszerzés tekintetében. A mai napig nagyon kedves számunkra és a rajongóink számára is ez a lemez.

- magyarázta Johan Ericsson, a zenekar énekes-gitárosa.

A formáció legutóbbi, "Under a Godless Veil" című stúdióalbuma tavaly jelent meg (kritika ITT olvasható), amelyet a 2015-ös "Sovran" (kritika ITT) folytatásaként jellemzett a csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8016730474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása