Rozsdagyár

NEEDLESS - Klippremier: Planet Oblivion

2021. december 10. - Kovenant

needless2021_3.jpg

A dánszentmiklósi death/thrash metal alakulat, a Needless 2022 januárjában jelenteti meg "The Cosmic Cauldron" címmel második, egyben sci-fi konceptalbumát a dán Uprising! Records gondozásában, melyről most a Planet Oblivion címá kvázi-ballada klipje nézhető meg a hajtás után. A nótában és a videóban Horváth Martina (Thy Catafalque, Mansur) működik közre (a banda EP-jéről és debütlemezéről ITT és ITT írtunk kritikát).

Ez az első nóta a Needless történetében, mely a zenekar olvasatában úgymond balladának tekinthető. Igyekeztünk a korai nagyok által lefektetett zenei világhoz kicsit visszakacsintani. Így a klasszikus hangszerelés és dalszerkezet mellett pár valódi szintetizátort is felhasználtunk. Azonban a nóta koronaékszere egyértelműen Martina magával ragadó orgánuma. 

A történetről: ebben a finálé előtti fejezetben ismerhetjük meg a “Kozmikus Üst” feledésbe merült készítőinek otthonát. Egy keserves múltú bolygót, amelynek lakói a megszerzett tudásért cserébe hatalmas árat kellett, hogy fizessenek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6016780356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása