Rozsdagyár

NEVERLAND - Megjelent a hazai power metal csapat debütalbuma

2021. december 10. - Kovenant

neverland.jpg

2021 november végén jelent meg a Neverland zenekar első nagylemeze CD-formátumban, a H-Music gondozásában. A klasszikus NWOBHM-alapokra épülő, a dallamos, neoklasszikus heavy metal stílusjegyeit a power metallal ötvöző zenét az Avenford egyik korábbi dalszerzője és gitárosa, Szehoffner Péter (a lemezen: gitár, vokál, basszus, illetve a dobok és a billentyűk programozása) és Réger Norbert (ének) rögzítették az előző évben. Az album végső keverését Cserfalvi „Töfi” Zoltán végezte a hazai rock/metal színtér által is jól ismert szolnoki Denevér Stúdióban.

A csapat a lemez megjelenésére négy zenei videót tett közzé. Addigra a Neverland több hónapos előkészület után zenekarrá formálódott, így a negyedikként közzétett, lemezindító Álmodjunk még című dal videoklipjén már tagként szerepel Barabás George (Heaven & Earth). A billentyűs a korongon is közreműködött többek közt zongorán, a videoklipen másodikként megjelentett Mindig ott leszek című dalban.

A másik gitáros posztját Munkácsi Tamás (Invaders, End of Paradise) tölti be, játékát a lemezen a Megkapod, a Mindig itt leszek, a Nem kell, hogy értsd és az Álmodjunk még című dalokban hallhatjuk. A Monumentből és Rock Outból is ismert Kiss Róbert a basszusgitáros posztján játszik, míg a dobokat Gáspár Csaba veri.

Az album dalainak érdekessége, hogy egy részüket még a Péter és Norbert, egy másik felállásban pedig Norbert és Tamás egykori közös adonyi klasszikus heavy metal zenekara, a Metalrain játszotta több, mint másfél évtizeddel ezelőtt. Így került a lemezre a Forr a vér című nóta. A Pétert a gitáros posztján váltó Tamás idejéből származik a lemez másik jellegzetes Metalrain-dala, a Halállovas.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6616780528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása