Rozsdagyár

ICENAP - Klippremier: Rinse

2022. január 20. - Felicium

spoty_header_1.jpg

2019 nyarán állt össze a hazai Icenap, mikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Már a legelső próbák során kiderült, hogy a másabb hangszerelési irány a nu-metal és egyéb hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol, így született meg végül a csapat.

Az elmúlt időszakban megjelentettek több kislemezt (Innerstate, Dispirit, The Singed) és olyan zenekarok társaságában koncerteztek, mint a Watch My Dying, a Shell Beach vagy a Téveszme, plusz a legutóbbi lezárások alatt szerencsésen több élő stúdiókoncert is rögzítésre került, valamint a Petőfi TV-ben is többször bemutatásra kerültek megmozdulásaik.

Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferálnak a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációk között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is, mint Denzel Curry. 

Új kislemezünk, a Rinse a viszonzatlan lelkesedésről szól, és az egyik legbejáratottabb dalunk élőben. A felvételek apropója az Analog Music Hall tehetségkutatójának második helyének elnyerése volt, így adódott a lehetőség, hogy Farkas Krisztiánnal rögzítsük a dalt a Kill Monday Management támogatásával. Az utómunkálatokért pedig Schiszler Soma felelt.

A videoklip érdekessége, hogy ez az első olyan anyagunk, melyet nem gitárosunk Kádár Robi rendezett és vágott, hanem külsős rendezővel dolgoztunk Horváth Richárd személyében, akivel még az Open Music Channel-beli élő fellépésünk során ismerkedtünk meg. A klip célja a zenekar élő dinamikájának bemutatása és a kilencvenes évek képi világával való ötvözése volt.

Az Icenap következő koncertje 2022. február 24-én kerül megrendezésre a Dürer Kertben, az Inhale Me és Dreadwolf zenekarok társaságában, ahol minden bizonnyal az új dal is elhangzik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2416819402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása