Rozsdagyár

AS I LAY DYING - Kilépett Josh Gilbert basszusgitáros

2022. május 18. - Kovenant

asilaydying2022.jpg

Az amerikai metalcore csapat, a WIlliam Faulkner író Míg fekszem kiterítve című regénye alapján elnevezett As I Lay Dying basszusgitárosa, Josh Gilbert kilépett a zenekarból, így a 2018-as visszatérés óta a zenekarból immár a második tag távozott.

A Tim Lambesis énekes gyilkosságra való előkészület és felbujtás vádja miatti bő kétéves börtönbüntetését követően a korábbi formában újrainduló brigád 2019-ben hozta ki visszatérő lemezét "Shaped By Fire" címmel (kritikánk ITT olvasható). Az album nem vetett nagy hullámokat a metalszíntéren, igaz, csalódásnak sem volt nevezhető, egyszerűen csak visszapakolta a bandát a térképre.

A koncertezések is hamar beindultak annak ellenére, hogy sokan fanyalogtak a frontember múltja és társainak valós motivációi miatt. Ennek tett aztán teljesen keresztbe a 2020 márciusában berobbanó pandémia.

2021. augusztus 31-én azonban Nick Hipa gitáros bejelentette távozását, az alábbi közlemény keretében.

Rengeteg csodálatos dolog származik abból, ha csak a zene erejére és annak létrehozására koncentrálunk. Azonban a közelmúltbeli tapasztalataim azt mutatják, hogy ez csak olyan magatartás eltűrésével volt megvalósítható, mely sokszor tiszteletlenséget, rossz viselkedést és mások megbántását eredményezte. Az újjáalakulás mögötti okok lassan elenyésztek olyan felületes törekvések miatt, melyeknek nem akarok a része lenni. 

A csapat tavaly szeptemberben tette közzé új dalát Roots Below címmel. 

Most pedig Josh Gilbert jelentette be távozását az együttesből hivatalos Twitter-oldalán.

15 év után (mely csaknem eddigi életem felét jelenti) úgy döntöttem, hogy kiszállok az As I Lay Dyingból. Az elkerülhetetlen csúcspontok és mélypontok mellett mindig hálás maradok azért a  lehetőségért, hogy a világot bejárva, a zenekarral együtt játszva élhettem és nőhettem fel ebben az időszakban. 

Ez nem lehetett volna lehetséges a banda rajongói nélkül, így őszintén megköszönöm nektek, hogy ezt a lehetőséget megadtátok nekem. Csak a legjobbakat kívánom a csapatnak és remélem, hogy mihamarabb újra találkozom veletek. 

A brigádot a nyári amerikai turnén és az augusztusi európai fesztiválokon a Miss I May basszusgitárosa, Ryan Neff, valamint Ken Susi, az Unearth gitárosa segíti ki. Az állandó új tagokról még nincs szó, ám az együttes már dolgozik következő albumán, mely várhatóan év vége felé lát napvilágot, de addig egy új dalt is kiadnak majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr217834475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása