Rozsdagyár

PROGRAMAJÁNLÓ - Júniusban is folytatódik a koncertdömping

2022. június 01. - Bodzilla

ironmaiden.jpg

Nem szeretnénk elkiabálni, de két év után újra lehet egy olyan nyarunk, amikor szabadon, mindenféle korlátozások nélkül mehetünk koncertekre. Már az eddigi felhozatal sem volt semmi. A közelmúltban is számos nagy név tette nálunk tiszteletét. Az Arénában fergeteges koncerteket adott a  Dream Theater, a Tool, a Ghost vagy éppen friss élményként a Scorpions. És ne feledkezzünk meg arról, hogy remek party-hangulatot varázsolt a Barba Negrában az Electric Callboy és a Leo Moracchioli vezette Frogleap is. A június is nagy nemzetközi nevekkel kecsegtet minket. Lesz, aki az elmaradt koncertjét pótolja, mások pedig friss turnéval érkeznek.

Június 1.: Black Veil Brides - Budapest Park

A júniust a Black Veil Brides nyitja a Budapest Parkban. A titkuk abban rejlik, hogy nem hajlandóak a kompromisszumokra, szembemennek minden kritikával és ugyanaz a tűz hajtja őket, mint zenei hőseiket, akiket saját korukban nem értettek, de mára a Budapest Parkban kultikus ikonokká váltak. Valószínűleg ez a sors vár a BVB-re is, akik karrierjük során néhány változáson mentek keresztül annak érdekében, hogy évtizedeken át valami érdekes és marandó dolgot alkossanak. Napjaink egyik legkörülrajongottabb csapata évek óta kerülgeti Magyarországot, most viszont végre a Budapest Park színpadán láthatjuk őket.

Június 7.: My Chemical Romance - Budapest Park

A 2000-es évek egyik legsikeresebb pop-punk-emo csapata, a My Chemical Romance 2013-ban jelentette be feloszlását. Bár visszatérésükre a vírushelyzet miatt többet kellett várni, a MCR masszív világ körüli turnéval hálálja meg a rajongók kitartását, és természetesen a magyar rajongók sem maradnak ki a sorból. 2022. június 7-én Gerard Way-t és csapatát túl hosszú kihagyás után nézhetjük meg, és minden bizonnyal magukkal hoznak olyan slágereket is, mint a Na Na Na, a Teenagers vagy éppen a Helena. A vendégzenekar a Barns Courtney.

Június 7.: Iron Maiden - Grupama Aréna

Az Iron Maiden a Legacy Of The Beast turnéjával érkezik Budapestre. Előttük a Shinedown lép színpadra, az estét a Lord Of The Lost nyitja majd.

Június 8.: Billy Talent - Budapest Park

Kanada legnépszerűbb punkrock zenekara több mint 25 éve szállítja konstans a zúzós slágereket. De nemcsak a zenekar tagjai közt alakult ki különleges kapocs, koncertjeiket ugyanis világszerte elkötelezett rajongók tömegei várják. Eddigi öt nagylemezük anyagával, kis kihagyás után újra Magyarország felé veszik az irányt, hogy egy hamisítatlan punkrock zúzással térjenek vissza a Budapest Park színpadára a Silverstein társaságában.

Június 14.: Rise Against - Budapest Park

A többszörösen arany- és platinalemezes amerikai csapat, a Rise Against nyáron megjelent "Nowhere Generation" című nagylemeze igazán pörgős punk rock anyag lett, mely arra a társadalmi és gazdasági helyzetre koncentrál, ami a mai fiatalság számára tulajdonképpen lehetetlenné tette azt, hogy az amerikai álmot kergessék. A zenekar nem először áll ki jó ügyek mellett, és különösen fontos számukra az, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot ápoljanak rajongóikkal - így nem volt kérdés, hogy új anyagukat élőben a magyar közönségnek is bemutatják, 2022. június 14-én a Budapest Parkban. A vendégzenekar a Boston Manor.

Június 19.: A Day To Remember - Budapest Park

A 2003-ban Floridában megalakult A Day To Remember egyik kuriózuma, hogy a legkülönfélébb stílusok határait feszegetve vegyítik a rockot, a punkot, a hardcore-t, a metalt, és mindezt popos ízzel fűszerezik. Nem kötnek kompromisszumokat, így a szcéna egyik legismertebb underground zenekarává nőtték ki magukat. 

Június 21.: Korn - Papp László Aréna 

Szinte napra pontosan pótolja az egy éve elmaradt koncertjét a Korn. Sajnos a Gojira végül nem vesz részt a Korn európai turnéján vendégzenekarként, így a 2022. június 21-i budapesti koncerten sem lépnek fel a Korn előtt. Valamint Fieldy sem tart a csapattal , őt Ra Diaz, a Suicidal Tendencies basszusgitárosa fogja helyettesíteni az Európa-turnén. 

Június 24.: Deftones - Budapest Park

Tizenöt év után ad önálló koncertet hazánkban a Deftones! A legendás Grammy-díjas Sacramento-i zenekar 2020-ban jelentetett meg legutóbb új nagylemezt ("Ohms"), így régi-új kedvencekkel térnek vissza a magyar fővárosba, a Budapest Parkba. Üröm az örömben, hogy Stephen Carpenter gitáros nem tart a csapattal. Helyét Lance Jackman veszi át, aki az amerikai turnén másodgitárosként segíti a csapatot

 Június 28.: Helloween/Hammerfall - Papp László Aréna

Csakúgy, mint a pár évvel ezelőtti nagy sikerű Pumpkins United turné során, a United Alive koncertkörúton is feltűnik majd a zenekar mindhárom énekese: az alapító gitáros-énekes Kai Hansen, illetve Michael Kiske és Andi Deris is. A német heavy metal legenda meghívta turnéjára a Hammerfallt, hogy együtt igazán fantasztikus heavy metal élményt nyújtsanak majd a közönségnek. A turné neve is az egyesített erőkről szól: a United Forces Tour 2022. Ennek keretében mindkét zenekar új lemezt mutat be, így a rajongók sok dalt ekkor hallhatnak majd először élőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7717845201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása