Rozsdagyár

TARJA - Dalpremier: Eye Of The Storm, best-of album decemberben

2022. október 22. - Jurancsik Eszter

tarja-turunen.jpg

"Best Of: Living The Dream" címmel válogatásalbumot jelentet meg december 2-án Tarja Turunen, a csomagban pedig három CD és egy DVD is megtalálható lesz. Az igencsak terjedelmes anyagon egyaránt hallhatók lesznek szerzemények a finn énekesnő metallemezeiről, csakúgy, mint az Outlanders nevű mellékprojektjétől, sőt, a 2017-ben kiadott karácsonyi albumáról, a  "From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)"-ról is.

Mindeközben egy vadonatúj dallal is jelentkezett az egykori Nightwish-énekesnő, amely az Eye Of The Storm címet viseli, és amelynek igen különleges története van:

A dalt már évekkel ezelőtt megírtam, és eredetileg a harmadik albumomra, a "Colours In The Dark"-ra szántam, ám úgy döntöttem, hogy valamilyen különleges alkalommal adom ki, és ennek most jött el az ideje. Ezt az erőteljes és érzelmes dalt ugyanis két olyan ország inspirálta, amelyek nagyon fontosak számomra: Finnország és Argentína. Jean Sibelius finn, valamint Ástor Pantaleón Piazzolla argentin zeneszerzőktől merítettem ihletet. Tulajdonképpen a dal olyan, mint egy harc, amely akkor dúlt a lelkemben, amikor még kerestem a helyem a világban, tehát egy rendkívül személyes dalról van szó.

- mesélt a szerzemény születéséről Tarja.

tarja.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6317960170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása