Rozsdagyár

SATANIKA - Horde Of Disgust (2023)

2023. március 07. - Dazoll

932907.jpg

Annak ellenére, hogy a Satanika viszonylag hosszabb múlttal rendelkezik a színtéren, ezidáig elkerülte a figyelmemet. Őszintén megmondva ez a név sem tipikusan figyelemfelkeltő, meg aztán elnézve ezt a trash filmeket idéző borítót, nem sok jóra számítottam. A közhely, miszerint sose a külsőségek alapján ítéljünk, most is megállja a helyét. A "Horde Of Disgust" nem egy kiemelkedő alkotás, de mindenképp pozitív csalódás.

Hiába aktív az olasz Satanika zenekar már 2009 óta, nem sok infót lehet fellelni velük kapcsolatban és mivel a promóanyagból is kispórolták, így a történeti elmesélés elmarad. Annyit sikerült kideríteni, hogy az egykoron négy, majd három fővel működő brigád mára duóra (Mr. Barren -gitár, basszusgitár és Cris Pervertor - ének) apadt és a "Horde Of Disgust" az ötödik lemez a sorban.

A csapat groove-orientált thrash/death/black metalt játszik, ami egyszerű, mint a faék, de annál hatásosabb. A "Horde Of Disgust" anyagra tíz tétel került fel és nincs negyven perc a játékidő.

Egy abszolút jól elkapott intróval nyit a korong a Not Of This Earth képében. Teljesen jól megalapozza a hangulatot a későbbiekre és megmutatja, mire is számíthatunk. A következő The Voidtól kezdve lényegében az albumzáró tételig, a Bleed For Darknessig nincs meglepetés. Zsigeri groove-ok, riffek egymás után, hol kalapálósabban, hol dallamosabban.

Mondhatni, már az album elején ellövik az összes puskaport, de mégsem lesz unalmas az anyag. Ezen belül a Cosmic Funeral, a címadó, a The Fog és a Their Hands Upon Our Throat négyes különösen izmos darabok. Persze a lemez végére kicsit elfogy a lendület, de még időben vége lesz, hogy ne váljon monotonná.

Végeredményben a "Horde Of Disgust" egy korrekten összerakott, jó lemez. Nincs benne semmi extra, semmi cicoma, de ugyanakkor töltelék sem. Akinek ez az egyszerűbb, riffközpontú muzsika bejön, az most fürödhet ebben a miliőben.

A lemez hangzása rendben van, horzsol, akárcsak maga a muzsika. A borító felett még mindig nem tudok napirendre térni, de végül is rendben van az is. A "Horde Of Disgust" február 24-én jelent meg az Osmose Production gondozásában.

7,5/10

3540311167_photo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5118065534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása