Rozsdagyár

HANGFOGLALÓ - Hamarosan megnyílnak a 2024-es pályázatok

2023. augusztus 28. - Kovenant

ht.jpg

Érdemes figyelni a Nemzeti Kulturális Alap weboldalát, hiszen augusztusban kiírásra kerülnek a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium 2024. január 1. és 2024. december 31. közötti időszakban megvalósítandó nyílt pályázatai.

A tavalyi évhez hasonlóan a klubtámogatói felhívás keretében a budapesti, vidéki, illetve határon túli játszóhelyek (művelődési házak, klasszikus klubok, zenekarokat fogadó mozik) összesen 260 millió forint keretösszegben nyerhetnek el támogatást havonta legalább egy, élőzenés, belépőjegyes koncert megvalósítására.

Ezen kívül a Kollégium a Nemzetközi Piacralépést Támogató Alprogram keretein belül 9 millió forinttal kíván hozzájárulni a menedzserek, fesztiválszervezők, kutatók külföldi, könnyűzenei showcase fesztiválokon és könnyűzenei konferenciákon/online kurzusokon való részvételéhez, míg a magyar élőzene nemzetközi érvényesülése érdekében könnyű-, jazz és világzenei műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató együttesek, előadóművészek esetében további 45 millió forint nyerhető el külföldön történő élőzenei fellépések, nemzetközi PR-kampányok, stratégiai alapon tervezett sajtójelenlét, és nemzetközi szakmai együttműködések lebonyolításához.

A Kollégium továbbá várja azoknak az élőzenét játszó együttesek/előadók jelentkezését is, akik koncertjeiken vagy turnéikon könnyűzenei és jazz műfajba besorolható, élőzenét játszó előzenekarokat (előadókat) léptetnének fel, illetve minimum hat hónapon keresztül vállalják, hogy az általuk kiválasztott előzenekaroknak, az ismertségük növekedését célzó mentori támogatást nyújtanak.

Végül, de nem utolsó sorban a Kollégium a jövő évre összesen 21 millió forintot különít el a magyar könnyűzene szereplőit, ágait, tendenciáit, irányait bemutató, lehetőleg rendszeresen jelentkező podcast műsorok, illetve offline és online megjelenő szakmai cikkek megírásának támogatására, de a magyar nyelvű dalok és dalszerzés népszerűsítésének elősegítésére is rendelkezésre áll további 6 millió forint, amit 2024-ben használhatnak fel a sikeres pályázatot benyújtók.

A teljes pályázati kiírás és minden további információ az NKA weboldalán érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5418202853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása