Rozsdagyár

VIHAR UTÁN - Klippremier: Disproportionate

2024. január 17. - Kovenant

vihar_utan_2024.jpg

A budapesti post-rock csapat, a Vihar után az elmúlt években visszavonulva dolgozott saját dalain, és ígéretükhöz hűen a 2024-es év elején egy teljes instrumentális album megjelenését várhatjuk. Az első dal és klip már meg is érkezett Disproportionate címmel. A tagok régi metalos gyökereire (Niburta, Tears Of Kali, Astur) emlékeztető szám tört ritmusokkal, nyolchúros gitárokkal és dinamikus hangzásvilággal operál, és egyelőre közelebb áll a post-metal műfajhoz.

A dal a klippel együtt lesz igazán érthető és teljes. Mivel instrumentális dalokban gondolkodtunk, sokkal nagyobb jelentőséget kap a vizuális megjelenítés, több kell annál, mint hogy felvesszük videóra, ahogy eljátsszuk a dalt. Virág Lili személyében egy igazán tehetséges színésznőt találtunk, aki már-már számunkra is ijesztően élvezte a forgatást, vagyis az órákon keresztül hideg vízben fuldoklást. Mindig különös élmény olyanokkal dolgozni, akikkel közös nevezőn vagyunk, mindenki a legjobbat akarja kihozni az anyagból, megértjük a koncepciót, és fáradhatatlanok. Ezért nagy szerencsénk, hogy újra a régi csapattal, Drexler Mátéval és Sojnóczki Annamáriával (P9 Pictures) forgathattunk. (Leindler Milán)

A csapat egy teljes instrumentális albumot ígért az év elejére, sőt, azt is, hogy mihamarabb színpadra viszik a produkciót. Annyi már most látszik, hogy a korábban kiadott „Természetesen” EP-nél sokkal sötétebb hangulatot és képi világot várhatunk. A pontos dátumok még nem ismertek, csak az, hogy hamarosan jönnek az újabb, hasonló dalok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5918304955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása