Rozsdagyár

RED SWAMP - Dalpremier: Born To Bleed

2024. január 18. - Kovenant

red_swamp_2024.JPG

Új dallal és hangzással rukkolt elő a Red Swamp, a zenekari felszabadultság és összeszokottság sokszínű eredményt hozott. Az új dal Born To Bleed névre hallgat és egy igazi mindent-is szerzemény, a kifejezés legeslegsúlyosabb értelmében (a zenekar 2022-es lemezéről ITT írtunk kritikát).

A Lamb of Godot idéző pörgéstől kezdve a tonnás doom hangulatból átvezető prog rockos outróig vezet végig a szerzemény, ami elsőre meglepő lehet a hallgatóknak. A banda zenei fejlődését a kezdetektől végigtekintve viszont egy teljesen érthető állomás, mely irány a jövőbeli tételeknél is megfigyelhető lesz. Az új dalhoz szöveges videó is készült (Gerő András Péter munkája), mely kidomborítja a dal üzenetét - a modernizáció és újkori kényelem árát, amivel kellemetlen szembesülni:

Kovács Greg énekes így kommentálta a Red Swamp új, metalosabb törekvéseit:

Bár minket sztóner bandaként tartanak számon a legtöbben, ez közel sem ennyire egyszerű. Mindig is feszegettük a saját határainkat és kerestük a különböző stílusokkal a kapcsolatot, hogy mi az, ami belefér a zenénkbe. A jelenlegi felállás egy sokkal frissebb, eklektikusabb, dühösebb tendenciát mutat dalszerzés tekintetében, ami mindannyiunknak nagyon tetszik. Örülök, hogy távolabb kerültünk a műfaji korlátoktól és szabadon alkothatunk, főleg, ha ilyen dalok születnek közben. Ez egyben egy új korszaka is a Red Swampnak, alig várjuk, hogy halljuk és lássuk, hogy hogyan reagálnak rá a rajongók és hogy meddig száll a füstje az új anyagoknak.

A dal felvételei Farkas Zsomborral, a zenekar dobosával készültek, aki keverte és maszterelte is az új szerzeményt.

A Red Swamp január 20-án szombaton Budapesten a Szimpla Kertben ingyenes koncerten játssza el legjobb dalait a Szimpla Rocks keretein belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5918306041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása