Rozsdagyár

MACHINE HEAD - Klippremier: Catharsis

2017. december 08. - Kovenant

mh_1.jpg

Igen nagy várakozás övezi a Machine Head új stúdióalbumát, mely a Nuclear Blast kiadó gondozásában január 26-án érkezik "Catharsis" címmel. Robb Flynn frontember az albumról úgy nyilatkozott, hogy az részben visszakanyarodást jelent a "The Burning Red" korongjuk világához, a dallamos, nu metalosabb irányhoz. Most a címadó tételre készült klipjüket tekinthetitek meg a hajtás után.

A dal videója két témára épül: egyrészt a japán Butoh táncra, mely a Hirosimát és Nagaszakit ért amerikai atomtámadás tapasztalataiból született. A táncosok általában szürke hamuval kenik be testüket és arcukat és groteszk, extrém táncmozdulatokkal mutatják be a szenvedés és a halál világát.

A másik vonal az 1950-es és '60-as évek amerikai elmegyógyintézeteinek belső életét tárja a nézők elé stilizált formában: a betegeknek gyakran kellett elszenvedniük radikális kezeléseket, melyeknek nem volt orvosi értelemben alátámasztott szükségessége vagy gyógyhatása. Megalázó, embertelen körülmények uralkodtak ezekben az intézményekben, melyekről csak a kétezres évek elején felállított vizsgálóbizottságok számoltak be először.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7413455701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása